Wie zoet is krijgt lekkers..!

Dubbelop dus met deze pepernotencake overgoten met een dikke laag witte chocolade!
En reuze lekker, zoals hier volmondig (met volle mond dus ;-)) werd geroepen.
Ook heel fijn, hij is zo klaar!

Wat gaat erin:
300 gr. biologische tarwebloem
250 gr. rietsuiker
250 gr. roomboter voor bakken
4 scharreleieren
100 gr. kruidnoten
50 ml. halfvolle melk (voor de smeu)
1,5 tl baking soda
2 tl speculaaskruiden
ingevette cakevorm

Voor de topping :
200 gr. biologische witte chocolade
100 ml. kookroom

Oven voorverwarmen op 175 graden. De roomboter zacht kloppen, suiker toevoegen en kloppen. Eieren 1 voor 1 erdoor, na elk ei even kloppen. De baking soda en speculaaskruiden door de bloem roeren en mengen met de boter, suiker en ei. Vervolgens melk erdoor en als laatste de kruidnoten. Het mengsel in de bakvorm en ongeveer 45 min. in de oven. Controleer met een prikker of hij van binnen gaar is. Op een rooster helemaal af laten koelen. Ondertussen in een pannetje de chocolade rustig smelten en vermengen met de kookroom tot je een mooie egale saus hebt.
Over de cake schenken en deze versieren. Heerlijk met chocolademelk met marshmallows e.o. slagroom (of beide natuurlijk)
sam_9626-2
sam_9635-2
Een heel fijn weekend en natuurlijk veel plezier voor wie Sinterklaas gaat vieren!

1 Comment

Comments are closed.