Zalige bananencake

thuis op nummer 14 - zalige bananencake

Maar dan ook echt zalig!
Zo lekker dat hij, als je niet op past, binnen no time op is.
Sowieso geen enkel probleem hier met 3 mannen in huis en een puber met constante trek.

Voor een flinke cake ben je het volgende nodig:
300 gram tarwebloem
175 gram donkere basterdsuiker
125 gram roomboter (gesmolten)
5 (over)rijpe bananen (fijngeprakt)
3 scharreleieren
1,5 tl kaneel
1,5 tl baking soda
Deze keer voegde ik 100 gram biologische extra pure chocolade toe maar zeker ook heerlijk met walnoten, pecannoten of hazelnoten.

Zo ga je te werk:
De oven verwarm je voor op 175 graden. In een grote kom meng je bloem met de baking soda.
De boter zachtjes smelten en samen met suiker, kaneel, bananen en de eieren toevoegen aan de bloem. Goed met elkaar vermengen en als laatste de chocolade erbij. Het beslag gaat in een goed ingevette cakevorm en dan een klein uurtje in de oven. Met een prikker controleer je of hij gaar is. En na ongeveer een half uurtje cooling down mag je proeven.

Heerlijk na schooltijd met een kop thee.
thuis op nummer 14 - zalige bananencake
En terwijl de regen tegen de ramen klettert en ik mij al lezend verheug over nieuw te bouwen kassen en bloemen uit de tuin, verorber ik ook een lekker plak cake *_*
thuis op nummer 14 - zalige bananencake
thuis op nummer 14 - zalige bananencake

2 Comments

Comments are closed.