Pasen 2017

thuis op nummer 14 - Pasen 2017

Het is zaterdag en ik heb nog steeds geen idee hoe de ontbijttafel er morgen, op eerste Paasdag uit moet komen te zien.
Qua eten wel hoor maar totaal niet qua decoratie. Ik had me er dan ook al bij neer gelegd dat het dit jaar vooral om het eten moest gaan.
Sowieso maakt dat voor die 3 mannen hier in huis ook weinig verschil, laten we eerlijk zijn.
Wat er op de schalen ligt is vele malen belangrijker ;-)
En dat snap ik ook prima maar ik vind het toch net wat gezelliger met wat leuke aankleding.

Met dat in mijn achterhoofd ben ik paasochtend lekker druk met het maken van de overheerlijke kaneelrolletjes, croissantjes met chocolade-eitjes erin verstopt, roerei met parmaham op heerlijk vers brood en een schaal vol gekookte eieren.
Je voelt hem al aankomen hè, juist als ik druk bezig ben weet ik wat ik met onze paastafel wil!
En dat moet dan tussen het bakken en voorbereiden door nog ‘even’ gedaan worden…
Iets later dan gepland maar er was geen enkele twijfel dat we aan een Paastafel zaten..
Eerste Paasdag
thuis op nummer 14 - Pasen 2017
thuis op nummer 14 - Pasen 2017
Tweede Paasdag
Met de Twisters en Pistache-broodjes van Janneke Philippi en ook deze Paasdag de kaneelrolletjes! Het recept deel ik hieronder met jullie.
thuis op nummer 14 - Pasen 2017
thuis op nummer 14 - Pasen 2017
thuis op nummer 14 - Pasen 2017
Je bent maar weinig ingrediënten nodig voor een super lekker resultaat, voor 12-14 rolletjes:
Croissantdeeg Large of Super (Danerolles of eigen merk)
Kaneel
Kristalsuiker (rietsuiker wil ook prima natuurlijk)

Oven voorverwarmen op 180 graden. Je haalt het deeg uit de verpakking en rolt het uit.
Je snijdt met een scherp mes de randen door zodat je 3x een rechthoekig stuk deeg over houdt.
De snijranden voor de croissants druk je met je vingers zo stevig mogelijk aan elkaar.
Dan strooi je over het eerste plak croissantdeeg kaneel en suiker, hoeveelheid naar eigen keuze (wij houden van veel ;-)) Hier leg je het volgende stuk op en ook deze bestrooi je met kaneel en suiker en zo ook het laatste stuk deeg.
Vervolgens druk je het deeg, aan de breedste kant, een beetje ineen zodat je het makkelijker op kunt rollen tot een dikke rol.
De beide buitenkanten weer een beetje fatsoeneren tot je een mooie ronde rol hebt, hier snijd je met een scherp mes plakjes van ongeveer 2 cm uit.
Deze rolletjes leg je, met de gesneden kant naar boven, op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat wat ruimte tussen de rolletjes ander zitten ze straks aan elkaar geplakt.
Na ongeveer 18 minuten zijn ze klaar, in deze tijd heb je het glazuur gemaakt van wat poedersuiker met melk of water. Je hebt snel te veel en in verhouding maar weinig melk of water nodig t.o.v de poedersuiker. Als de rolletjes klaar zijn besmeer je ze met een kwastje met het glazuur!
Warm zijn ze het allerlekkerst!

4 Comments

  1. Mmmm..dat klinkt zó lekker die kaneel rolletjes.
    Zou ze zó wel willen maken Gertrud☺️
    Ziet er mooi uit en wat een heerlijk grote tafel hebben jullie👌🏻

    • Oh Leonie, ik weet zeker dat jouw jongens ze ook binnen no time verorberd hebben.
      Dank je wel en dat zo op de valreep ;-) Ja, die is heel fijn. Een kleine tafel zou ook een beetje wegvallen in deze ruimte.. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *