Lekker & Gezond

thuis op nummer 14 - Lekker & Gezond

Hoe fijn is dat!

Ik had woensdag zin in wat lekkers ‘what’s new’ maar vond dat het deze keer vooral ook gezond moest zijn. De net gekochte blauwe bessen lagen naar me te lonken en met nog 3 overrijpe bananen op de fruitschaal besloot ik dat het gezonde muffins met blauwe bessen gingen worden.
thuis op nummer 14 - Lekker & Gezond
Voor 12 flinke muffins:
3 bananen (geprakt)
200 gram roomboter
300 gram amandelmeel
100 gram kokosbloesemsuiker
5 scharreleieren
1 tl bakingsoda
doosje blauwe bessen

Verwarm de oven voor op 180 graden.
De boter met de suiker ongeveer 10 minuten kloppen tot het heerlijk luchtig is. Vervolgens de bananen en 1 voor 1 de eieren. Dan volgt het amandelmeel met de bakingsoda.
Het geheel nog even flink door elkaar mixen. Nu gebruik ik eigenlijk altijd de bakjes van HouseDoctor voor muffins, super handig, het staat leuk en ik hoef de vorm niet af te wassen ;-)
Ik zet ze wel altijd in een muffinvorm maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet, ‘los’ blijven ze ook prima op een bakplaat staan.
Voor het verwerken van het beslag gebruikte ik een jussleefje (juslepel ..;-) ), schep een eerste laagje in de vormpjes, hier een stuk of 10/15 blauwe bessen over verdelen en nog een laagje beslag. Met op top nog een bes of 3. Dan kunnen ze de oven in voor ongeveer 35 tot 40 minuten. Controleer na 30 minuten even hoever ze zijn want in verbrande muffins heeft niemand zin!
Deze muffins zijn dus glutenvrij en met ‘gezonde’ suikers, zoals dat heet.
Maar bovenal zijn ze erg lekker.
Wens jullie veel bakplezier.
thuis op nummer 14 - Lekker & Gezond

2 Comments

  1. Wat een heerlijk en ” gezond” recept!! 😋

    • Ha ha ja hè, de zoetekauwen hier in huis hadden ze zo op dus ook nog een geslaagd gezond recept ;-)

Comments are closed.