bladerdeegtaart met mascarpone en frambozen

thuis op nummer 14 - bladerdeegtaart met mascarpone en framboze

Een knapperige bodem, romige vulling en fris zoete topping, precies zoals we ‘onze’ taarten graag zien. En ja ook weer makkelijk om te maken. Binnen een half uur staat hij kant en klaar op tafel.
Deze taart is gemaakt met een grote rol bladerdeeg maar je kunt natuurlijk prima de vierkante stukjes gebruiken, heb je gelijk eenpersoonstaartjes.
Het is dus een taart maar wij weten dat hij ook heerlijk smaakt als ontbijt of lunch ;-)
thuisopnummer14 - bladerdeegtaart met mascarpone en frambozen
*1 rol vers bladerdeeg (tante Fanny of eigen merk)
*500 gram mascarpone
*200 gram slagroom
*half vanillestokje, merg eruit geschraapt
*375 gram frambozen
*2 eetlepels kristalsuiker (als je een echte zoetekauw bent, doe je een lepel extra..)
*poedersuiker voor decoratie, gezeefd

1/ Oven voorverwarmen op 200C en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
2/ Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. (ik leg er zelf altijd een extra bakpapier onder) Vouw ca. 1 cm van het deeg naar binnen zodat er een opstaande rand ontstaat. Prik gaatjes met een vork in de bodem. Bak de bodem in het midden van de oven in 15 – 18 minuten goudbruin. Laat na het bakken afkoelen op een rooster.
3/De slagroom opkloppen met het vanillemerg en de suiker, daarna vermengen met de mascarpone. De crème tot aan de rand gelijkmatig over de bodem verdelen en met frambozen beleggen, waarbij ik de tip geef om ze eerst ‘droog’ te leggen zodat je ze in 1 x goed op de taart hebt.
4/ Vlak voor het serveren bestuiven met de poedersuiker.
thuisopnummer14 - bladerdeegtaart met mascarpone en frambozen
Bon Appétit …

4 Comments

  1. Alle ingrediënten zijn in huis gehaald, de bramen gisteravond geplukt.
    We eten deze taart, maar dan met bramen, vanavond als dessert!

    • Ooh dat klinkt ook zalig met bramen, lusten wij ook ha ha.. en ook het mooie van deze taart, welk fruit je maar lekker vindt kun je gebruiken. Hij was ongetwijfeld lekker Alet, X

Comments are closed.