kruidige pompoenwafels

thuis op nummer 14 - kruidige pompoenwafels

Het is er weer de tijd voor, zeker nu het ook echt herfst lijkt te worden. Niks lekkerder dan warme wafels voor het ontbijt. Helemaal als lekker nog gezond is ook door de groente die er in is verwerkt. En nu zeg ik wel ontbijt maar ze zijn natuurlijk net zo lekker in de middag, met een beker warme chocolademelk erbij!
thuis op nummer 14 - kruidige pompoenwafels
Voor de wafels gebruik je de volgende ingrediënten (voor 4 personen)
* 1 pompoen (biologisch) of 225 gram pompoenpuree
* 4 eetlepels boter
* 225 gram zelfrijzend bakmeel
* 1/2 theelepel kaneel
* 1/2 theelepel gemberpoeder
* snuf zout
* 2 eieren (biologisch, M)
* 40 gram lichtbruine basterdsuiker
* 3,5 deciliter melk
* ahornsiroop om te serveren
* ook heb je een wafelijzer nodig

Ik gebruik voor recepten met pompoen altijd de butternut (of fles) pompoen, deze vind ik een heerlijke volle smaak hebben. Enige nadeel is dat deze pompoen een hele harde schil heeft. Daarom schil ik hem nooit maar leg ik hem in een voorverwarmde oven (150 graden) tot de schil zacht genoeg is. De pompoen laat zich dan makkelijk in tweeën snijden, waarna je het vruchtvlees er zo uit kunt lepelen. Gebruik je een ‘gewone’ pompoen dan begin je met stap 1, werk je zoals hierboven beschreven dan kun je gelijk met stap 3 beginnen.
thuis op nummer 14 - kruidige pompoenwafels
1/ Schil de pompoen en snijd hem doormidden. Verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
2/ Kook de pompoen in circa 15 minuten in een klein laagje water gaar. Giet af en pureer het vruchtvlees en laat afkoelen.
3/ Smelt de boter in een pannetje. Meng het bakmeel met de kaneel, de gember en het zout.
4/ Klop de eieren met de pompoenpuree, de suiker, melk en gesmolten boter. Schep dit door het bakmeelmengsel en roer tot een beslag.
5/ Bak de wafels volgens de gebruiksaanwijzing van het wafelijzer.
thuis op nummer 14 - kruidige pompoenwafels
Ahornsiroop erover, net wat leuker als je het vanuit een kannetje schenkt, en …

Bon Appétit …

1 Comment

  1. Wafels maken we vaak maar altijd met meel.
    Dit recept maakt me nieuwsgierig en wil ik zeker eens gaan testen.
    X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *