Moestuin(ierster) in wording (II)

Ongeveer een jaar geleden begon ik vol goede moed en vooral met veel enthousiasme aan de moestuintjes van AH. Gezellig 2 kweekkastjes bij Ikea gescoord, een kek gietertje besteld, vervolgens een hele avond met de handen in de aarde … afijn, je kunt mijn ervaringen van toen hier nog eens terug lezen.
Helaas voor deze moestuintjes, ik kon niet al mijn TLC aan ze besteden.
Heb nog een poging gedaan door ze wat meer groei ruimte te geven maar blijkt maar weer, een verbouwing in het ene huis, eten en slapen in het andere huis èn de nodige reistijd, heb je toch zo alle ingrediënten in huis voor vergeten groenten ..!
Maar vorige week zaterdag met hernieuwde moed en onder lichte dwang van mijn moeder <3 het moestuin-avontuur weer aangegaan. Nu met het doel voor ogen om daadwerkelijk eigen gekweekte groente e.o. kruiden in onze keuken te gebruiken.
Ik had weer goed mijn best gedaan met sparen. Veel groentes en kruiden die mij/ons heerlijk lijken maar ook genoeg waar ik spontaan jeuk (of erger) van krijg .. deze èn een aantal dubbelen mochten fijn met moeders mee naar huis.
In plaats van de vorige jaar aangeschafte kweekkastjes, kwamen de moestuintjes dit jaar op dit metalen blad. Want Gertrud, je moet ze goed vochtig houden en dat gaat hier perfect mee! En zoals iedereen dat doet, luister ik ook altijd goed naar mijn moeder ;-)!
Het trucje met het geperste zand kennen we inmiddels, durf zo niet te zeggen of de gebruiksaanwijzingen anders zijn dan die van vorig jaar maar de labeltjes zijn dat zeker wel. Staat reuze gezellig met al die kleurtjes.
Moestuintjes uitpakken, turfpotjes nat, zand wat zichzelf vermenigvuldigd, pitten, zaden of zaadmatjes erin. Toedekken met aarde en labeltje erbij.
Een fijne groenten- en kruiden carrousel. Ik moet de labeltjes nog van de zaai-datum voorzien en kan jullie vertellen dat er inmiddels ook al wat groene spul tussen het zwarte zand door piept.
Dus Wordt Vervolgd…
Fijn weekend!

Bewaren

Bewaren

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8 jaren geleden

De aanhouder wint Gertrud???

8 jaren geleden

Haha, grappig om je perikelen te lezen rond het moestuinieren! Heb zelf, toen ik zaadjes voor watermeloenen bij AH kreeg besloten om die niet te gaan planten maar gewoon t.z.t kopen in de winkel (zie je het al voor je; die meloenen in een potje) :-)

8 jaren geleden

Ben benieuwd naar je oogst!!

8 jaren geleden

aan dat gietertje zal het zeker niet gelegen hebben, wat een leukerd! Enne… met de tlc zit het dit jaar ook wel goed zo te zien ;) Ik ben benieuwd naar je oogst. Mijn plantjes zijn inmiddels naar buiten verhuisd, alleen de venkel heeft 't niet overleefd helaas, maar de rest tiert welig ?