Buiten (I)

Zodra de zon zich meer liet zien stond ik te springen om buiten aan de slag gaan.
Jammer dan, dat het binnen nog niet klaar was/is èn dat er nog genoeg op het ’te doen lijstje’ stond èn er geregeld nieuwe punten bij op kwamen. Naar buiten wilde ik. Dus wisselden we het klussen binnen af en toe af met klussen buiten. Kan jullie inmiddels het heugelijke nieuws melden dat het einde van dat ‘binnen’ lijstje in zicht is. Hoera!Laten we voor buiten nu ook zo’n gezellig lijstje gemaakt hebben ;-)

Afijn, in april en mei hebben we o.a. het volgende gedaan?
Grond omgespit en gras ingezaaid.
De Zaaier!

boer-02BoerenHortensia’s geplant … logisch toch!

boer-03Kastanje bij het voorhuis weg laten halen, wat een licht en ruimte, èn een stuk veiliger ook!

Als die andere boom ook nog weg is gehaald (door de gemeente) dan ziet het er helemaal mooi uit.
boer-04 boer-05 boer-06Overkapping een frisse douche gegeven en een start gemaakt om die lelijke rode stenen te ‘upgraden’.. en dat is niet alleen bij de overkapping gebleven. Ook de stal en de garage moesten en gaan eraan geloven. Wat een verschil maakt dit zeg! Nu alles wat kozijn heet en groen is nog schilderen….
boer-07 boer-08 boer-09 boer-10 boer-11Verder hebben we verschrikkelijk veel onkruid weggehaald, gaat er bij jullie een belletje rinkelen als ik het over hanepoten heb?? Wat een takkespul zeg, blech!

Oh, en ook nog ladingen grind weg geschept. Aan de voorkant is er wel weer grind in gekomen alleen mooier en dikker. Voor de zijkanten van de boerderij hebben we andere plannen.
Wat voor plannen?? Dat kun je in mijn volgende blog lezen!

Bewaren

13 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8 jaren geleden

Wat een werk hebben jullie verzet, het ziet er dan ook geweldig uit!!!

8 jaren geleden

Wat leuk om te zien, vooral die scharrelende kippen, gezellig! Geniet ervan!

8 jaren geleden

Wauw Gertrud, wat ziet het er geweldig uit!! En wat een werk is er verzet zeg! Dikke pluim voor jullie! X

8 jaren geleden

Wat een ongelofelijk mooie boerderij hebben jullie toch! En super veel gedaan! Als ik 1/3e daarvan had gedaan had ik me al en superheld gevoeld haha ;) Benieuwd naar je nieuwe blog :)!

8 jaren geleden

Het is ieder (bijna) ieder weekend bingo.. aan de bak, haha. Onze, nou ja Johan zijn neef is ook nog aan het klussen om de boerderij dit keer, dat wordt wel zo geweldig mooi. Wat kun je dan toch blij zijn/worden van het resultaat. X

8 jaren geleden

Ha ha, ja nou die kippen willen we wel wat meer achter de boerderij houden. Ik heb er nu bijna een dagtaak aan om het onder de overkapping schoon te houden (man wat poepen die beesten veel) en ze gaan ook rustig aan de wandel… op straat!!
Maar genieten doen we zeker Petra!

8 jaren geleden

Super hè, we zijn er ook heel blij mee. Bijna ieder vrij uurtje aan de klus ;-)
Die pluim is fijn hoor X

8 jaren geleden

Ha dank je wel Janneke, vinden wij ook. We blijven bezig hè.. een never ending story ;-)
Ha ha lief *type ik blozend* Hopelijk deze week!! X

7 jaren geleden

Dat kan ik me voorstellen… Bij ons mogen ze daarom ook niet altijd vrij rondscharrelen. We hebben een grote kippenren (die we 's zomers vol onkruid storten), daar vermaken ze zich ook uitstekend!

7 jaren geleden

Jemig Gertrud, wat een werk verzetten jullie! Maar wat wordt het prachtig! Het grijs met wit geeft zo'n andere uirtstraling dan de rode baksteen. Het wordt zo langzamerhand een landgoed i.p.v. een boerderij en dat hebben jullie helemaal zelf gedaan, wat een voldoening moet dat geven.

7 jaren geleden

Wat prachtig allemaal jullie hebben wel eer van al het zwoegen.

7 jaren geleden

Nou hè! Dank je wel Janita. Wat een verschil maakt kleur dan. Ha ha, dat is lief gezegd, dank je wel en absoluut waar. X

7 jaren geleden

Dank je wel Letty, absoluut hoor. En hopelijk wordt het straks ook echt zomer zodat we fijn kunnen genieten *tussen het werken door ;-)*