De vakantie voorbij..

Niet dat jullie nu denken dat we een super relax vakantie achter de rug hebben, in tegendeel zelfs.
Nee, we kunnen wel spreken van een werkvakantie. Ik vraag me dan ook af of Johan misschien niet een klein beetje blij was dat hij afgelopen maandag weer naar het werk mocht… ;-)
De eerste week van onze vakantie zat het weer niet echt mee dus vooral binnen aan de slag.
Bijna  iedere dag de verfkwast in de hand gehad met als resultaat dat (bijna) alle ruimtes klaar zijn.
Voor zolang dat duurt dan hè!
Ook hebben we, nou ja vooral Johan, de garage + bijbehorende zolder uitgemest en een start gemaakt met de nieuwe indeling.
Hier was zo’n beetje alles terecht gekomen sinds de start van onze verbouwing en waar we op dat moment niet van wisten wat we ermee wilden of konden doen. De kringloop was blij met ons die week!
En oh, wat een ruimte hebben we nu (weer) in de garage.
Gelukkig werd het daarna heerlijk zomers weer en hebben we buiten flink de handen uit de mouwen gestoken.
Dat terras moest er nu maar eens komen, voor je het weet is de zomer weer voorbij ;-)
Een schapenhek stond ook al even op de planning en zeker niet alleen handig voor schapen … in ons geval is het meer bedoeld om de kippen binnen de grenzen te houden. Onze dames denken dat heel Wateren tot hun woongebied hoort maar persoonlijk vind ik dat gescharrel over straat iets minder geslaagd.
Heel blij zijn we met het resultaat. Alhoewel onze dieren nog wat moeten wennen aan het idee.
vak-13 vak-03Achter de stal hebben we een paardenbak (en nee, we hebben èn krijgen geen paarden!) welke vorige week nog gedeeltelijk schuil ging onder o.a. onkruid en overhangende takken. Aangezien hier ook een gedeelte hek geplaatst werd was dat een fijne uitdaging. En dat soort dingen doen wij dan als het een hele fijne broeierige dag gaat worden. En hier wachtte ons nog een verrassing.
Kom maar door met de oh’s en ah’s…
vak-04 vak-05 vak-06Helemaal verrukt waren we al van deze ‘vondst’ tot we haar voorzichtig naar een veiliger onderkomen wilden brengen… zelfs de mannen waren er stil van ;-)
vak-07 vak-08 vak-09Nog nooit hadden wij jonge egeltjes gezien, gelukkig was daar Henk de Hekkenman en in rap tempo werd er een egel-fort gebouwd. Binnen een kwartier waren ze verhuist, inclusief het door haar zelf gemaakte nest.
vak-10 vak-11 vak-12

Bewaren

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7 jaren geleden

Oh die egeltjes! <3 En wat hebben jullie een werk verzet zeg!

7 jaren geleden

Oh wat schattig, ik heb ook nog nooit jonge egeltjes gezien!! Het lijken wel kastanjes met pootjes ;-)

7 jaren geleden

ooooooh en aaaaaaah ;)

7 jaren geleden

Echt hè, zo lief. We blijven bezig Stephanie ;-)

7 jaren geleden

Ik ook niet Denise, was een echte vondst. Ha ha ja inderdaad. Ondertussen hebben ze het fort verlaten, we hopen maar dat het goed met ze gaat.

7 jaren geleden

Ha ha ha ha, precies dat Janita…

7 jaren geleden

Op een boerderij is volgens mij altijd meer dan genoeg werk! Wat lief dat egeltje en de eerste foto van jullie hond… smelt! Ik wil dit 'boerenleven' wel volgen :-)

7 jaren geleden

Dat heb je goed gedacht hoor, gelukkig vinden we het niet erg. En eerst moeten de grote lijnen gezet worden zodat we straks verder kunnen inkleuren ;-) Zoet hè, ja dat kan Zuna heel goed.. Wat leuk om te lezen, dank je wel.