‘over mij’ …

thuis op nummer 14 - hand voor ogen

Want met zo’n prachtige nieuwe site, (waarvoor nogmaals dikke dank je wel Janita, heel blij ben ik er mee), vul je natuurlijk ook de alom bekende ‘rubrieken’ als contact, en in mijn geval over onze boerderij, de binnenkijker èn ja, je verteld ook wat over jezelf.
En dat laatste had ik de voorgaande jaren (nee, zelfs al niet toen het nog lievelammetjes heette) heerlijk voor me uitgeschoven. Maar nu niet meer!
Vanaf vandaag is ook de rubriek ‘over mij’ op mijn site gevuld..

thuis op nummer 14 - over mij
Ik ben Gertrud en woon samen met Johan en onze zonen Quint en Stijn op nr 14 in Wateren.
Natuurliefhebber en gek op dieren.
Met hond Zuna, poezen Jip (onze eigen rooie je-weet-wel kater en 3-poot bovendien) en Siepie (ons je-weet-wel meisje), 3 konijnen en 2 kippen, voldoe ik aardig aan dit beeld.
En door onze verhuizing eind 2015 wonen we zo’n beetje midden in het mooie natuurgebied Drents-friesewold.
Ook onze ruime tuin met fruitboomgaard en de weilanden om de boerderij maakt dat we bijna dagelijks genieten van reeën, vossen, hazen en heel veel vogels.
Buizerds, fazanten, ooievaars, reigers (blauwe en witte), spechten, vlaamse gaaien, kramsvogels, kool-en pimpelmeesjes, kwikstaartjes, vinken, roodborstjes, musjes, merels, lijsters en ‘onze’ boerenzwaluw…en ongetwijfeld nog veel meer.
Bovendien horen we in de avond en nacht de uilen in het bos, lijkt me geweldig om een uilenkast bij de boerderij te hebben.
En laat ik zeker de prachtige Schotse Hooglanders niet vergeten, daar ben ik gewoon een beetje verliefd op geworden.

Door de verbouwing en daarna de verhuizing naar onze boerderij, is mijn liefde voor interieur, design en styling aangewakkerd/gegroeid.
Naast het vele hout is het favoriete kleurgebruik in de boerderij vooral wit met nuances van blauw – groen – roze – grijs en oranje.
Ook mag ik graag van oude e.o. bestaande spullen nieuwe creaties maken.
Van bakken en koken was ik al fan en is alleen maar leuker geworden met onze fijne woonkeuken. Bloemen in huis vind ik fijn en ik droom van een eigen pluktuin zodat ik mijn eigen bossen bij elkaar kan plukken.

Op mijn blog vind je onderwerpen zoals onze boerderij, interieur en exterieur, design, plaatsen waar je echt eens heen moet, recepten en natuurlijk de natuur, kortom alles wat mijn interesse heeft.
Ik maak alle foto’s zelf (tenzij anders vermeld) en vind het zeker leuk als je deze wilt gebruiken maar vermeldt dan wel mijn naam.

Note: in de collage zijn de 2 grote foto’s gemaakt zijn door Louis Lemaire.

6 Comments

 1. Hoi Gertrud,

  Mooi geschreven! Ben zelf ook een poging aan het wagen om ‘Over Mij’ aan het schrijven voor mijn nieuwe website. Valt nog niet mee. Website gaat zaterdag de lucht in dus moet nog opschieten ook. En complimenten voor je site en de foto’s. Fijn he, zo’n fotogeniek huis en omgeving.

  Gr.Krista

  • Hai Krista,
   Leuk om te horen, dank.
   Ik hoop dat jij het sneller voor elkaar hebt, haha.
   Gek is dat hè, dat het moeilijk is om iets over jezelf te schrijven. Leuk Krista, ben benieuwd hoe je site eruit komt te zien.
   Dank je wel, ook leuk om te horen. Ja absoluut, en jij kunt er over meepraten. Giethoorn blijft toch ook een prachtige omgeving hoor, water trekt altijd hè.
   Fijne avond X

 2. Wat een fijn verhaal over jou Gertrud, alles eens op een rijtje;-) Je leven zo in een buitengebied is rijk en volgens mij jou op het lijf geschreven. Heerlijk met al die dieren om je heen, ben jaloers op ‘ je uilen’. In ons oude huis kwamen ze regelmatig langs in de tuin/ buurt, hier helaas nog niks gehoord.
  (dacht dat je kleine kinderen had maar dat zijn al hele kerels!!)

  • Wat lief Denise, dank je wel. Maar nog genoeg om te ontdekken hoor ;-)
   Oh absoluut, ik geniet echt zo ontzettend hier. Vandaag ook weer lekker met de hond het bos in, alleen al zo leuk om te zien hoe hij geniet ;-)
   Uilen alleen nog maar van’t horen hè, wil ze heel graag hier bij de boerderij. Maar gauw googlen hoe een uilenkast te maken.
   En zag je ze dan ook goed of meer van het horen?
   Ha ha, de jongste is in oktober 14 geworden maar qua lengte ons al zo’n beetje voorbij, de oudste is in september 20 geworden.
   Fijne avond Denise, XX

 3. Wat leuk om te lezen en wat woon je toch op een prachtige plek. Heerlijk die natuur om je heen en wat een dieren zie je voorbij komen, heel tof. Ik geniet van je foto’s op IG en blijf je volgen natuurlijk. Groetjes Ingrid (van @uittnoorden_hej)

  • Dank je wel Ingrid, vind ik weer leuk om te lezen ;-) Ja absoluut, ik geniet er ook enorm van maar dat had je wel al begrepen. Heel leuk om te horen, zowel het genieten, als het blijven volgen..
   En ik zie je (ga ik toch vanuit) op de showUp! Leuk.
   Fijn weekend, groetjes.

Comments are closed.