basisrecept cake

thuis op nummer 14 - basisrecept cake

De week is doormidden èn het is bijna weekend…, dussss bakken maar!
En met dit over heerlijke basisrecept voor cake lukt dat zeker.
Voor een fijne royale cake verzamel je het volgende:
300 gram roomboter (uit de koelkast)
300 gram tarwebloem (biologisch)
250 gram rietsuiker (biologisch en kan natuurlijk minder òf meer)
5 eieren (liefst van onze eigen kippen maar ze leggen niet op commando dus dan vrije uitloop)
1,5 tl baking soda
thuis op nummer 14 - woensdag (ge)bak(t)-dag
Roomboter in stukjes en samen met de suiker mixen tot een smeuïg geheel.
Dan de eieren erdoor, 1 voor 1 en met voorkeur breken in een kopje zodat je zeker weet dat je geen fout ei in je baksel krijgt.
De baking soda mix ik met de bloem en vervolgens met een beetje beleid door de boter-suiker-eimassa. Natuurlijk even proeven ;-) mmmmm, nu al heerlijk.
Maar ik maak hem nog wat lekkerder, deze keer gaan er marshmallows (175 gram) doorheen en na het bakken en afkoelen gaat er chocoladesaus overheen.
De chocoladesaus, ik wilde een flinke laag…, maakte ik van 2 tabletten biologische extra pure chocolade (72% cacao), 1,5 pakje kookroom à 250 ml en rietsuiker naar smaak.
De cake bak ik gaar op 175 graden en ongeveer 45 min. Ik check de gaarheid altijd na een half uur, heel makkelijk met een prikker in het midden van de cake.
Wij houden wel van een ietwat kleffe cake maar hij moet wel gaar zijn natuurlijk.
thuis op nummer 14 - woensdag (ge)bak(t)-dag
Echt heerlijk deze combinatie. Wat ook zalig is .. appelstukjes met kaneel en vanillesuiker erdoor of frambozen met witte chocolade of tja, wat niet?
Fijne woensdag en bak ze!

4 Comments

  • Het is altijd nog even spannend of de cake er zonder kleerscheuren uit komt maar ging weer goed ;-) en hij smaakte idd geweldig Denise X

 1. Hihi, ik kan wel roepen dat ik dit recept ga proberen, maar ik ken mezelf en weet dat het er nooit van gaat komen ;) ondertussen smul ik wel van je foto’s, die zien er geweldig uit!

  • Echt niet? Maak je nooit een lekkere cake? Oh, wij vinden de gekochte helemaal niet lekker meer, ik bak iedere maand wel een paar cakes (wat erg eigenlijk, haha)
   Dat is dan weer lief van je.
   Fijne avond Janita X

Comments are closed.