Bord-en-wand!

thuis op nummer 14 - bord en wand

Ik houd er van … een bord-en-wand!
De meeste bij ons aan de keukenmuur zijn blauw (goh) en op dit moment zijn dat borden van Donna Wilson (gekocht bij BuitenDeLijntjes), het linker Delftsblauwe bord via marktplaats,
de prachtige kleurschaaltjes van Elke van den Berg (ze heeft natuurlijk nog veel meer kleuren dan alleen blauw), het grote blauwe bord bovenin kreeg ik van mijn moeder en het kleine blauwe schoteltje heb ik gekocht bij de kringloop, net zoals het knalblauwe Deense ‘schaatsbordje’.
En om in winterse sferen te blijven èn waar dit blog over gaat, het bordje met het winterkoninkje!
Laat ik deze nu zelf gemaakt hebben en dat was in het geheel niet moeilijk.

Verzamel het volgende:
een bord, een afbeelding naar keuze, schaartje, pincet, kwastje en transparante vernis voor glas en aardewerk. Als het bordje alleen voor decoratie is, kun je de afbeelding prima met (vloeibare) lijm op het bord plakken en aflakken met een blanke lak.
Mijn winterkoninkje heb ik gekocht bij Stokwolf, Thalysia tekent prachtige illustraties.
Aan de slag:
thuis op nummer 14 - bord en wand
Zorg dat het bordje goed schoon is. Als je, zoals ik deed een afbeelding van een kaart wilt gebruiken, knip je die voorzichtig uit. Ik gebruikte een naaischaartje, die zijn fijn voor precisiewerk. Zodra uitgeknipt is hij nog veel te dik voor op het bordje, dus haal je heel voorzichtig de achterkant los. Dit deed ik met het pincet.
thuis op nummer 14 - bord en wand
thuis op nummer 14 - bord en wand
thuis op nummer 14 - bord en wand
thuis op nummer 14 - bord en wand
Nu is er een dun winterkoninkje over. Met behulp van het pincet, (ik heb een bloedhekel aan lijm aan mijn vingers), en het kwastje breng je lijm aan op de onderkant van de afbeelding.
Niet te veel want je wilt geen lijmklodders. Dan plak je hem op het bordje.
Even goed maar voorzichtig over heen wrijven en aflakken maar.
Na wat geduld…hij moet echt goed droog, kun je het bordje een mooie plaats geven.thuis op nummer 14 - bord en wand

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Linda
7 jaren geleden

Super leuk!!

7 jaren geleden

Wat een schattige bordje heb je gemaakt, uniek en nergens te koop!!