Sneeuwklokjes

thuis op nummer 14 - Sneeuwklokjes

Aan de voorkant van onze boerderij staan 3 leibomen gebroederlijk naast elkaar.
Naast het feit dat het er mooi en ‘bij een boerderij passend’ uit ziet, hebben ze ook een functie.
Ze houden zomers de felle zon voor een groot gedeelte uit de keuken, wat erg fijn is.
Deze 3 broeders staan op een lapje grasveld wat ik mezelf zo’n beetje toegeëigend heb.
Met het doel dat er hier in het voorjaar geen groen grassprietje meer te zien is maar een veld vol met sneeuwklokjes! Een prachtig begin van de lente!
Vorig jaar rond deze tijd ben ik begonnen met het planten van sneeuwklokjes. Een veld vol is het nog lang niet maar beetje bij beetje…
Dus toen mijn moeder vorige week belde om te vragen of ik nog sneeuwklokjes wilde hebben was er ook maar 1 antwoord mogelijk. Jaaa graag!
Nu viert diezelfde moeder vandaag het heugelijke feit dat ze er weer een jaar bij op mag tellen en toen we opgehangen hadden wist ik ook gelijk wat ik dit jaar ging maken.
Vorig jaar was ik creatief met eitjes, klik hier om terug te lezen maar ik wil er natuurlijk wel een beetje variatie in houden.
thuis op nummer 14 - Sneeuwklokjes

Het idee is er, de tekst is klaar, nu de DIY nog uitvoeren!
Vilt heb ik nog genoeg op voorraad, verder draad en naald, pijpenragers en een belletje bij elkaar gezocht. Een afbeelding van een sneeuwklokje gegoogled, je weet hoe ze eruit zien maar als je ze na wilt maken is een voorbeeld voor je neus heus heel fijn.
thuis op nummer 14 - Sneeuwklokjes
Strookje groen uitknippen voor het steeltje, hier het stukje pijpenrager in en met een festonsteekje dicht naaien. Dan 3 ovaaltjes en 3 soort van hartjes uitknippen, deze 6 vormen samen het kelkje, hierin hangt het belletje. Op de foto zie je hoe ik te werk ben gegaan. Vervolgens knip je van groen vilt een soort van pacmannetje, dit naai je op het kelkje en met hetzelfde groene draadje naaide ik het klokje aan het steeltje.
Het is even wat gepriegel maar het lukt hoor!
thuis op nummer 14 - Sneeuwklokjes
Fijne dag, ik ga straks een taartje eten ;-)

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Janita
7 jaren geleden

Gefeliciteerd met je moeder! Is zij ook zo creabea? Superleuk en origineel je sneeuwklokjes :)

7 jaren geleden

De echte sneeuwvlokjes zijn hier inmiddels uitgebloeid. Je vilten versie is mooi geworden. En het voordeel is dat je hier ook wat langer van kunt genieten!

7 jaren geleden

Wat een schattige sneeuwklokjes voor je jarige moeder, nog gefeliciteerd Gertrud!!

7 jaren geleden

Heel leuk! Wat ben jij handig zeg!