Het is weer woensdag! De zon laat het afweten vandaag, dat alleen is al een reden om dit super makkelijke recept uit te proberen. Kleine kanttekening, je moet wel van kokos houden..
Het recept is niet van mij (Allerhande) en ik heb het ook niet zelf ontdekt (nogmaals dank Saskia) maar ik kan jullie wel vertellen dat ze overheerlijk smaken deze kokosmakronen.
Vooral niet te lang in de oven zodat ze nog een beetje zacht zijn van binnen, heerlijk!
Voor 16 stuks:
4 eieren
200 gram fijne kristalsuiker
200 gram gemalen kokos
Verwarm de oven voor op 175 graden. Splits de eieren en doe de eiwitten in een kom, de dooiers worden niet gebruikt maar hier kun je weer heerlijke crème brûlée of vanille vla van maken.
Meng de suiker en kokos door de eiwitten. Doe het mengsel in een steelpan en verhit al roerend 3 minuten op middelhoog vuur. Het mengsel mag niet verkleuren. Schep met 2 eetlepels 16 bergjes van het kokosmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor minimaal 3 cm afstand tussen de bergjes. Bak de makronen in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Even af laten koelen en uitdelen maar … of niet natuurlijk!
Dat ziet er lekker uit en je foto’s zijn prachtig!
Dank je wel Alet, voor beide ;-) De makronen zijn echt heel makkelijk om te maken en zoveel lekkerder dan die uit de winkel, een aanrader!