Vogelvilla met zwembad

thuis op nummer 14 - Vogelvilla met zwembad

‘Onze’ boerenzwaluwtjes zijn weer terug en maken halsbrekende toeren in de lucht, de kwikstaartjes zijn druk in de weer en de mussen kwetteren dat het een lieve lust is.
Dat het duidelijk is, het is lente! Het is zelfs al mei.
In deze periode hebben onze gevleugelde vriendjes het erg druk. Ze gaan op zoek naar een partner, bouwen een nest, leggen eieren, broeden ze uit en daarna de jonkies groot brengen.
En sommige vogels doen dit ook nog twee keer! Dan snappen jullie dat dit veel energie kost. Insecten, rupsen en wormen zijn een bron van eiwitten. Daar gaan vogels dan ook naar op zoek. Normaal gesproken zijn deze, in de lente en in een vogelvriendelijke tuin ruim voorradig. Veel mensen denken dat bijvoeren in de lente dan ook niet hoeft maar ook nu kan er voedselschaarste ontstaan. Als het twee dagen hard regent en waait, zijn er bijna geen insecten te vinden en kunnen de vogels onze hulp echt wel gebruiken. Niet zozeer het vet maar eiwitten en kalk. Kalk zit in veel natuurlijk voedsel. Dus na het eten van dat eitje, de schalen niet weggooien maar ze goed uitkoken en fijnstampen om aan de vogels te geven.
En water is altijd goed (absoluut geen melk), natuurlijk om te drinken maar als het warm is, zeggen ze heus geen nee tegen een frisse duik!
Wil je meer weten? Klik dan HIER om naar de site van de vogelbescherming te gaan.

Afijn, bovenstaand stukje is mijn springplankje naar het uiteindelijke onderwerp.
Ik maakte namelijk zelf een vogel-voederhuis/villa!
Al heel lang op zoek naar één maar geen vinden die ik leuk genoeg vond, tot ik in december onze ‘kerststal’ van zolder haalde.
En ik zeg kerststal maar het kon net zo goed een garage of poppenhuis zijn. Wij gaven hem jaren geleden de functie van kerststal. Tot nu dan.
Nu schrijf ik dat ik hem maakte maar in feite gaf ik het alleen een lik verf en door middel van een andere naam kreeg de kerststal zijn nieuwe functie. Zo ook de afgezaagde perenboom.
En met bovenstaand verhaaltje over een frisse duik nog vers in mijn gedachten… maakte ik er een zwembad bij!! Happy Birds!
thuis op nummer 14 - Vogelvilla met zwembad

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7 jaren geleden

Mooi gemaakt en op en top hergebruik!

7 jaren geleden

Wat een super leuk buitenhuis voor de vogels is het geworden, die hebben het bij jullie goed!! (Wist niet dat het bijvoeren van vogels in het voorjaar ook wel eens nodig is. Ik ben daar altijd een beetje voorzichtig mee om ze niet te afhankelijk te maken maar als er niks is dan moeten we ze maar een handje helpen ;-))