flowerpress 2.0

thuis op nummer 14 - flowerpress 2.0

Ik weet zeker dat bijna iedereen ‘vroeger’ wel bloemen gedroogd heeft in een bloemenpers.
Zo’n fijne grote houten met op de hoeken 4 flinke schroeven om jouw gevonden bloemen goed plat te kunnen persen. Ik heb hem nog steeds (dank mam, voor het bewaren) en af en toe verdwijnt er nog een mooie bloem in. Maar ja groot en zwaar, handig voor thuis dus deze. Maar wat als je een flinke wandeling maakt en onderweg prachtige bloemen tegenkomt die je wilt bewaren?
Precies daarom heeft Carmela Bogman deze pocket Flowerpress bedacht.
Deze bloemenpers heeft een handzaam formaat zodat je hem makkelijk in je tas kunt meenemen, hij heeft zelfs zo’n fijn formaat dat hij ook met gemak in je jaszak past.
Buiten het feit dat hij natuurlijk heel handig is, heeft Carmela ook aan het design veel liefde en aandacht besteedt. Jullie weten inmiddels, ik houd van (fel)oranje dus het fluoriserend oranje koord, in combinatie met het matte wit van de bloemenpers zelf, vind ik een schot in de roos.
Maar uiteindelijk gaat het maar om 1 ding .. of de pocket FLOWERPRESS zijn werk goed doet!
Laat ik dat nu getest hebben.

Vorig jaar schreef ik al een blog over de kleurrijke strook bermbloemen en ik was vorige week precies op tijd om de nog mooie langbloeiers te plukken en te gebruiken in de bloemenpers.
thuis op nummer 14 - flowerpress 2.0
Bij de flowerpress zit een handig ‘how it works’ ingesloten en ook vind je op de site van Carmela een fijne instructievideo. Maar zo ‘ingewikkeld’ is het niet!
Je haalt de pers uit de verpakking (die is trouwens ook al zo mooi) en maakt het elastiek los van het frame, waar een boekje tussen zit wat dienst doet als pers.
thuis op nummer 14 - flowerpress 2.0
Ik knipte de roze en een schermbloem kort af .. boekje open, bloemen ertussen .. boekje weer dicht om deze tussen het kunststoffen frame in te klemmen en het elastiek er goed strak omheen te wikkelen. Na een paar dagen geduld uit oefenen …
thuis op nummer 14 - flowerpress 2.0
… kon het elastiek er afgehaald worden, het frame losgehaald en het boekje opengeslagen daar waar ik de bloemen tussen had gelegd. En zie daar, 2 perfect gedroogde bloemen.
thuis op nummer 14 - flowerpress 2.0
En Carmela heeft werkelijk overal aan gedacht want met behulp van de 4 bijgevoegde rubberen ringetjes tover je het mooie melkachtige frame binnen een paar minuten om tot een heus lijstje.
Ook aan een koordje om het lijstje op te hangen is gedacht.
Wil je nu meerdere bloemen inlijsten dan heeft Carmela daar de Hueframe voor ontworpen.
Verkrijgbaar in 3 afmetingen, in de kleuren Ghost White, Bright Yellow en Azure Blue en op dezelfde manier werkend als het lijstje van de flowerpress.
thuis op nummer 14 - flowerpress 2.0

ps: deze mooie èn handige flowerpress + hueframe kreeg ik van Carmela en dat maakt dit een gesponsord blog!

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6 jaren geleden

Heel mooi Gertrud! Fijn weekend alvast, x Elske

6 jaren geleden

Wat een prachtige foto’s maakte je Gertrud (die met al die mooie blauwe vaasjes, wat een leuke verzameling!) Ik herinner me ineens dat ik ook afgelopen zomer bloemen gedroogd heb, gewoon in een dik boek, niet in zo’n mooie bloemenpers…..toch maar eens gaan kijken ;-)