you scream, we scream, Ice Cream!

thuis op nummer 14 - you scream we scream Ice Cream!

IJS … lust ik ook prima als het regent, zeker als het om hele goede kwaliteit ijs gaat.
Maar in dit geval heb ik het niet over een eetbaar ijsje maar een ijsje voor het oog en waar je straks in het voorjaar fijn van kunt genieten.
Het ‘lente-ijsje’ de tulp Ice Cream.
Nu is het kweken van tulpen een heel proces. Het werkt niet zo dat je op een dag bedenkt dat je een nieuwe tulp wilt, deze er de volgende dag ook is.
Verre van dat zelfs, er komen termen aan te pas als veredelen en vermenigvuldigen en veel wachten, in de hoop dat je iets bijzonders aan het ontwikkelen bent.
Waarna er nog eens jaren van testen en telen volgen. Want tulpen vermenigvuldigen zich 1 x per jaar, dus van 1 bloembol naar 2. Het jaar daarna 4, enzovoorts.
Maar na al die jaren (30!! in dit geval) is deze bol uitgegroeid tot een prachtige tulp! Met ook nog eens een heerlijke naam, welke te danken is aan een zaterdag jàren geleden, toen de kweker met zijn dochtertje door het land liep en zij heel enthousiast riep dat deze tulpen net ijsjes leken.
Tulp Ice Cream was een feit.
thuis op nummer 14 - you scream we scream Ice Cream!
Nu wil het geval dat deze tulp vooral verkocht wordt aan Russische Sjeiks en in exclusieve winkels in het buitenland ligt. Geweldig natuurlijk maar de nieuwe generatie kwekers, de zoons van .. willen dat ook wij van deze mooie tulp kunnen genieten. En zo ontstond het idee om de tulp online aan te bieden, snel en eenvoudig èn rechtstreeks van de kweker! En aan alles is gedacht, in je pakket zit een duidelijke uitleg over hoe en waar je Tulp Ice Cream het beste kan planten.
thuis op nummer 14 - you scream we scream Ice Cream!
Wat een feest!
En dat is het zeker want ik mag deze speciale tulp aan 1 van jullie cadeau geven.
Niet de Small of zelfs de Medium maar de Large verpakking (t.w.v. €49,95), waar 24 bollen van deze prachtige tulp in zitten, kan van jou worden.
Zie je ze al staan in je tuin of op je terras? Dat snap ik en ingewikkeld is het niet.
Laat in comments een bericht achter dat je mee wilt dingen, daarnaast is het natuurlijk ook leuk als je zowel tulip Ice Cream en mijzelf volgt op Instagram.
Succes!
ps .. meedoen kan t/m aanstaande zondag (29 oktober)!
En zodat jullie kunnen zien hoe prachtig die bol wordt als ze bloeit..
thuis op nummer 14 - you scream we scream Ice Cream!
thuis op nummer 14 - you scream we scream Ice Cream!
Vorige week zondag kwam Karin, de dochter van .. mij een verpakking Ice Cream tulpen aanbieden. Dat maakt dat dit een gesponsord blog is.
De foto van de tulp kreeg ik toegestuurd door Karin!

52 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6 jaren geleden

Schitterende aanwinst voor in mijn nieuwe Drentse tuin ? elke bol is welkom ? en natuurlijk blog ik erover ?

Margreet
6 jaren geleden

Heel erg graag! Voor in de tuin van ons nieuwe huis. Wij zijn gek op ijs en tulpen??? Dit is dus de meest perfecte combi!

Marrita
6 jaren geleden

Ik doe heel graag mee. Je kunt mij niet blijer maken dan met bloemen. Des te leuker om ze zelf op te kweken in de tuin. Daarbij hou ik ook nog van ijs, wat wil een mens nog meer! Liefs Marrita @marrita1962

6 jaren geleden

Wat een mooi verhaal. Ik ben gek op tulpen en dahla’s en zie ze graag samen in mijn tuin. Ik waag heel graag een kansje. Groetjes, Marijke

Annemieke
6 jaren geleden

Wauw… ijs en tulpen! Supercombi!
Ik kijk er nu al maar uit om met zicht op die tulpen het eerste ijsje in de tuin te eten ;-) Wel beschut tegen de wind in n heerlijk voorjaarszonnetje…

6 jaren geleden

Wat een mooie foto’s Gertrud! Deze zouden wel mooi bij ons in de bloemen tuin mogen stralen! Alleen de verpakking al?

6 jaren geleden

Ooh Gertrud, wat een bijzonder mooie giveaway, wil zo graag komend jaar een soort zelfpluk bloementuin creëren , daar zouden deze de show stelen! Ik doe mee!
Erg spontaan geschreven ook, Groetjes Marlous

Ella
6 jaren geleden

Wat een prachtige tulp! Ook leuk dat er zoveel aandacht aan de verpakking is besteed! Ik ding heel graag mee, want om ons nieuwe huis hebben we enkel nog gras. Bloemen zijn heel erg welkom! Voor je eerste winactie heb je een hele goede keuze gemaakt!

Letty
6 jaren geleden

Hoi Gertrud
Doe nooit mee aan zulke aktie maar dit is zo’n dotje?
Dus doe ik lekker mee!
Lieve groet @vijftigplus ( Letty)
??

Tina Wassink
6 jaren geleden

Heel erg gaaf die tulpen ik doe graag mee met de winst ie ???

6 jaren geleden

WAUW!
Ik heb vanmiddag tulpenbollen gezet maar ik denk dat die het niet halen bij deze <3 <3 <3 Fingers crossed!

Mariëlle
6 jaren geleden

Wie wil hier nou niet aan mee doen? Wat een mooierds?

6 jaren geleden

De verpakking alleen al……….
Dat beloofd wat moois te worden :-)
Ik hou van ijs maar nog meer van tulpen dus ja…. ik waag graag een kansje!
XxX

José
6 jaren geleden

Oh, wat leuk! Ik zou ze graag winnen, want behalve een paar lieve kleine narcisjes, heb ik nog steeds geen bollen in de tuin gezet ?. Het voornemen is er wel, en met deze mooie tulpen gaat het zeker lukken! Geef ik er ook een paar aan Ineke, de vrouw van mn vader, want zij is gek op tuinieren en gaat heel blij worden van deze bijzondere tulpen ?

Kaatjecom
6 jaren geleden

Ben dol op tulpen en dit is een snoepje … in ijsje dus ik doe graag mee!

Yvonne Hiemstra
6 jaren geleden

Super leuk! Ons nieuwe huis is van binnen aardig af. Nu zijn we in de tuin begonnen. Zal prachtig staan als volgend voorjaar alles weer netjes is met mooie tulpen.

Nora
6 jaren geleden

Zo’n speciale tulip zouden wij heel graag in Amerika bewonderen? Deze prachtige moderne doos past wel in de koffer van opa en oma die volgende maand de oceaan overvliegen???

Jolanda
6 jaren geleden

hoi Gertrud, wat een leuke (eerste) weggeefactie. Zonder nog maar een plaatje te hebben gezien spreekt de tulp al boekdelen.

Wij zijn onze stadsboerderij nog flink aan het renoveren en de tuin moet daarna ook nog. Maar wat zouden deze tulpen dan mooi staan.
Ik doe dus graag mee.

Betty
6 jaren geleden

Hoi Gertrud, ik wil wel heel graag deze bijzondere tulpenbollen winnen om aan mijn lieve mem te geven. Haar vingers zijn groener dan grien en het meeste wat in onze tuin staat zijn stekken van haar. Erg leuk dus om haar iest bijzonders te kunnen geven!

Karin Maatman
6 jaren geleden

Wow, ik doe ook zeker mee!?
Alles voor in de tuin is welkom, heb of maak er desnoods een plekje voor vrij.
De herfst en de winter hebben zo hun charme, maar kan niet wachten tot het eerste groen weer boven de grond piept in het voorjaar!
P.S. heet ook Karin, maar ben niet de dochter van…?

Rianne
6 jaren geleden

Prachtig en een verpakking die al de moeite waard is. Onze tuin is net vernieuwd, dus nog een heleboel mooie plekjes voor deze gave bollen!

Mirjam
6 jaren geleden

Lijkt me super leuk!
Graaaaag dus…….?

Wendy
6 jaren geleden

Dacht echt even dat het over ijs ging! Klinkt chique en ik ben zo nodig toe aan nieuwe tulpen voor de veranda komend voor jaar. Dus doe ik ook mee! Leuk stuk ook, groetjes Wendy

6 jaren geleden

Wauw bijzonder! Ik doe graag mee ? Ik vindt het ook zo leuk hoe ze het verpakt hebben, ze hebben er echt iets bijzonders van gemaakt!

Danielle
6 jaren geleden

Wow, dat is nog eens een mooie tulp, ik zie ze al staan in onze tuin!

Janneke
6 jaren geleden

Fantastische tulp! En dot zou helemaal te gek zijn om onze tuin straks voorjaars af te krijgen (lekker ontgroenen, frisse tuinmeubels erin én deze waanzinnige tulpen!) ik ding graag mee! X