flowerpress 2.0 herfst

thuis op nummer 14 - flowerpress 2.0 herfst

Natuurlijk weet ik wel dat de flowerpress eigenlijk voor bloemen is (ik schreef er HIER immers al een blog over) … maar hebben jullie onlangs nog in het bos gelopen? Ook met je ogen open en hoofd omhoog want dan is het toch niet te missen, die kleurenexplosie van herfstbladeren.
Leek mij een mooie uitdaging voor dit handzame persje!
thuis op nummer 14 - flowerpress 2.0 herfst
Ik heb in ieder geval een kleurrijke bos herfstbladeren bij elkaar ‘geplukt’, waarvan sommige bladeren nerven hebben die bijna fluorescerend roze lijken te zijn.
Ongelofelijk dat de natuur zoveel moois gratis en voor niks tentoonspreid, als je het maar wilt zien!

Denk dat mijn favoriet toch wel de bladeren van de Amerikaanse eik zijn, wat een kleuren.
Maar ook het blad van onze eigen eik èn beuk zit ertussen. De krent moest eraan geloven net zoals een paar takken van de vlier. Al met al een mooi, groot en bont gezelschap ..èèh boeket.
Alle takken mee naar huis genomen want het staat super op de tafel onder onze overkapping, emmertje water in de grootste van de witgeverfde potten en klaar.
In de andere pot stopte ik knotsen van dennenappels, souvenir uit Frankrijk.
thuis op nummer 14 - flowerpress 2.0 herfst
Afijn, het welbekende trucje weer uitgevoerd, frame los, het boekje van de flowerpress open, blad ertussen om vervolgens een paar bladzijden verder een nieuw blad ertussen te leggen, net zolang tot mijn bladeren op waren. Boekje dicht, vastklemmen tussen het kunststof frame en het elastiek er goed strak omheen wikkelen. En jawel, wachten maar!
thuis op nummer 14 - flowerpress 2.0 herfst
Dat wachten viel reuze mee met deze herfstbladeren, ik kon ze al vrij snel tussen de pers vandaan halen. Natuurlijk ging één gedroogd blad tussen het frame maar met de rest ben ik creatief aan het plakken gegaan, natuurlijk met neon tape ;-)
thuis op nummer 14 - flowerpress 2.0 herfst
En zoals ik in het vorige blog, wat ik schreef over deze mooie èn handige flowerpress al aangaf, … ik kreeg hem van Carmela en dat maakt dit een gesponsord blog!

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Leoni
6 jaren geleden

Wat een prachtige kleuren allemaal!! ??staat prachtig bij het frisse wit van de potten??…en zo gaaf de flowerpress van Carmela! Mooi blog weer?

6 jaren geleden

Deze bos herfsttakken doet zeker niet onder voor een mooie bos bloemen. Fijn weekend daar!