uit de keuken van thuisopnummer14

thuis op nummer 14 - uit de keuken van thuisopnummer14

Ik noemde al eerder mijn propvolle keukenlade en dat ik ‘iets’ met al die recepten wilde doen.
Dat ik graag (een deel van) mijn tijd in de keuken doorbreng met bakken en koken is geen geheim maar wat en hoe ik dat ‘iets’ dan vorm wilde geven, had ik nog geen idee van.
Inmiddels ben ik daar, in grote lijnen uit. Het invullen moet nog wel ‘even’ gebeuren maar vanaf deze week staat er een nieuw ‘kopje’ op mijn site ‘UIT DE KEUKEN VAN THUISOPNUMMER14’ waar je ook onderstaande tekst vindt met wat meer uitleg en gezellige kletspraat!
thuis op nummer 14 - uit de keuken van thuisopnummer14
“Dat je in de kerstvakantie dagen de eettafel bezet hebt gehouden omdat het toch echt de spuigaten, of eigenlijk de keukenla, uitliep.
Deze la (en het is geen kleintje hoor..) kon haast niet meer open en dicht door alle uitgescheurde recepten, jaargangen aan Delicious-èn Jamie magazine’s, verscheidene allerhande’s en ook nog wat kookboeken die ik er na de verhuizing (eind 2015-begin 2016) verzameld had.

Felgekleurde bladwijzers tussen de magazine’s omdat ik daar tijdens het doorbladeren, lekkere recepten had gezien. Na al die tijd wist ik al lang niet meer wat voor recepten dat dan waren en bleef het maar liggen en werd de stapel groter en groter. Hier moest dus verandering in komen en ook mijn ‘receptenmap’ kon wel een flinke opfrisbeurt gebruiken. Recepten die er al jaren in zaten maar die ik nog nooit gemaakt had of wel al eens gemaakt maar eigenlijk helemaal niet zo lekker en dan tòch bewaren. Ook kon er wel een nieuwe indeling gemaakt worden.

Terwijl ik daar zo mee bezig was moest ik denken aan die geweldige ‘food’film waar o.a. Meryl Streep een hoofdrol in speelt, JULIE & JULIA  (Julie & Julia (Nora Ephron, 2009) is een feelgood movie over twee vrouwen met een passie voor koken. Secretaresse Julie Powell zoekt een uitdaging en besluit om alle recepten uit het oude kookboek van Julia Child uit te proberen. Twee films in een: een vrouw uit New York die zich door haar crisis heen kookt en Meryl Streep in een hilarische hoofdrol als televisiekok)

Heb je hem nog niet gezien? Doe maar wel, echt een aanrader deze film, sowieso is de combinatie Meryl Streep met Stanly Tucci super! (zie ook ’the devil wears prada’) Afijn, jullie snappen hem ..
ik ging die film nog een keer kijken (die met recepten bezaaide tafel liep toch niet weg ;-)) en onder het film kijken bedacht ik dat het mij eigenlijk ook wel een toffe uitdaging leek, iedere dag een recept uit een kookboek maken, ook die waar je eigenlijk een beetje tegenop ziet en al mijn bak-en kookervaringen verwerken in mijn blog … Misschien ooit nog eens maar voor nu blijft dit nog even bij ‘denken aan’ want ik zou er nu teveel andere leuke dingen voor moeten laten.
Maar ièdere week moet toch te doen zijn. En voor de variatie niet de keuze uit 1 kookboek, magazine of wat dan ook maar uit alles wat ik op voorraad heb.

En al deze recepten verzamel ik dan onder het kopje .. ‘uit de keuken van thuisopnummer14’, recepten die wij de moeite van het bewaren of eigenlijk van het vaker maken, waard vinden.
En ik hoop jullie dan ook!

Bon Appétit …”

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6 jaren geleden

Dat vind ik een geweldige film, krijg er altijd vreselijke trek van!! Succes als je met deze uitdaging ‘elke dag een recept’ aan de gang zou gaan, is er echt eentje voor jou :-)

roelie
6 jaren geleden

Leuk..goed idee..ben benieuwd..

Leoni
6 jaren geleden

Leuk leuk!!! Kan niet wachten op al dat lekkers!! ?