appel-bramengalettes

thuis op nummer 14 - appel-bramengalettes

Makkelijk, lekker en met fruit. Ik maakte deze appel-bramengalettes al vaker dan één keer, het originele recept komt uit een Jamie Magazine, al paste ik het een beetje aan…
Nodig voor 8 stuks:
4 appels naar keuze (wel stevige), klokhuis verwijderd en in plakjes van +- 1 cm.
200 gram bramen, gehalveerd (ik gebruikte diepvries bramen)
1 eetlepel maizena
1 eetlepel citroensap
3 eetlepel rietsuiker
1 ei, losgeklopt
bladerdeeg, 8 vierkantjes
thuis op nummer 14 - appel-bramengalettes
Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 200C. Haal het bladerdeeg uit de diepvries en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom de appel, maizena, het citroensap en 2 eetlepels suiker. Haal het plastic van het bladerdeeg en leg ze op de bakplaat. In het midden leg je de appel met daar omheen de gehalveerde bramen. Beetje aandrukken zodat ze mooi blijven zitten. Vouw het deeg om het fruit, zodat de zijkanten overlappen maar de binnenkant open blijft. Het mag best wat rommelig, dat maakt ze alleen maar leuker ;-) Laat zw 10 minuten opstijven in de vriezer.
Bestrijk het deeg met het ei en strooi de overige suiker erover. thuis op nummer 14 - appel-bramengalettes
Bak de galettes 5 minuten, zet dan de oven terug naar 180C en bak deze minigebakjes in 25 minuten goudbruin.
thuis op nummer 14 - appel-bramengalettes
Ze zijn zo natuurlijk al erg lekker maar helemaal verrukkelijk als je er nog wat slagroom op doet..
thuis op nummer 14 - appel-bramengalettes

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6 jaren geleden

Die zien er heerlijk uit! Zowel zonder als met slagroom :-)