paastafel 2018

thuis op nummer 14 - paastafel 2018

Op Instagram gaf ik een paar dagen geleden al aan dat het met mijn schema’s voor het bedenken wat te eten, de bijbehorende boodschappen in huis halen (voor 1ste èn 2de Paasdag) en eten voorbereiden voor de brunch van eerste Paasdag prima in orde was.
Voor tweede paasdag hoefde ik, in de zin van voorbereiden niet veel te doen, veel tijd ben je tenslotte niet kwijt aan het fijn hakken van champignons, uitjes, paprika’s en tomaatjes, deze net zoals de spekjes en gnocchi in schalen over te doen, het brood afbakken in de oven, zelf de kruidenboter maken en het vlees mooi op schalen te leggen … geen twijfel over wat wij tweede paasdag hebben gedaan toch? Inderdaad, gourmetten! Altijd lekker èn gezellig met mijn ouders erbij. Qua tafelversiering bestond dat voornamelijk uit het gourmetstel en al die gevulde schalen.

En eerste Paasdag?

Stond vorig jaar de paashaas nog te pronken, dit jaar kwam er geen haas aan te pas.
Er stonden gezellige vaasjes met mooie bloemen en er lagen (lege) kwarteleitjes verdeeld over de tafel. Witte bordjes en taartschalen gecombineerd met de oude oranje schaaltjes van mijn beide oma’s en kringloop en alles goed gevuld met lekker eten! … bagels met roerei, gekookte eieren, chocolade eitjes, kwarkmuffins met bramen/bosbessen toppings (recept van delicious) einestjes, kaneelbroodjes en een heus lam! Een hele fijne paastafel!
Maar dat hadden jullie al lang gezien natuurlijk ;-)
thuis op nummer 14 - paastafel 2018
thuis op nummer 14 - paastafel 2018
thuis op nummer 14 - paastafel 2018thuis op nummer 14 - paastafel 2018
thuis op nummer 14 - paastafel 2018