Wij zijn echte soepeters, vooral in het weekend vind ik het lekker èn makkelijk. En natuurlijk niet alleen groente-of tomatensoep, iets meer afwisseling is welkom. Al is niet ieder gezinslid daar heel blij mee, deze bloemkoolsoep kwam absoluut door de keuring ;-)
Het recept komt uit de Allerhande, is supersnel klaar en voor 4 personen.
Heb je grote eters, is het eenvoudig een kwestie van hoeveelheden verdubbelen.
* 1 kilo bloemkool
* 1 liter kippenbouillon
* 100 milliliter slagroom
* 1/2 theelepel nootmuskaat
* 1/2 bakje bieslook (à 25 gram)
* 150 gram warmgerookte zalmflakes
* extra nodig een staafmixer
1/ Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Breng de bouillon in een soeppan aan de kook.
Ik gebruikte de prachtige ronde ‘kookpot’ van het Belgische merk Ferleon. Voeg de bloemkool toe en kook op laag vuur in 5 minuten beetgaar. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg de slagroom en nootmuskaat toe en warm op laag vuur nog even door.
2/ Snijd ondertussen de beislook fijn. Schep de soep in borden en verdeel de zalmflakes en bieslook erover.
Bon Appétit..
Deze prachtige ‘kookpot’ kreeg ik toegestuurd om flink mee te experimenteren. En ik mocht ook nog zelf de kleur en soort knop uitzoeken. Op deze manier creëer je jouw persoonlijke stijl op het fornuis. Daarnaast kookt/braad hij ook nog eens heel fijn en zijn ze milieuvriendelijk en duurzaam. Gietijzer is een perfecte warmtegeleider en een 100% recycleerbaar materiaal. Win Win Win!
Net de bloemkoolsoep gemaakt, heeeeerlijk is ie!!!
Wat leuk zeg, ja hè vonden wij ook! Zeker 1 om vaker te maken ;-)
Wat een mooie foto’s Gertrud heb je gemaakt!!
Dank je wel Denise, lief X