Onze vakkenkast in lentesfeer.

thuis op nummer 14 - lentekast

Nu we een aantal dagen van het lenteweer hebben mogen genieten wilde ik ook binnen het fijne lentesfeertje creëren. Met onder andere ranonkels (lentebloem pur sang) in vrolijke kleuren en het lichte hout van de kast. Perfecte toevoeging zijn de prachtige geïllustreerde kaarten van Anouk, de vrouw achter Inkylines. Beter gezegd Anouk is inkylines! Het is alweer een jaar geleden dat ik met Anouk kennismaakte en haar prachtige kaarten ontdekte. Dat was bij CREATIVE LIFE, het blog wat ik er toen over schreef kun je HIER terug lezen.

Kunstwerkjes.

Als echte natuurliefhebber was èn is het dan ook niet gek dat ik als een blok voor haar kaarten viel. Wat een kunstwerkjes zeg, zo gedetailleerd dat je eigenlijk de kleuren van de vogels of bloemen niet mist, extra knap dus. Echt, ik wilde dat ik zo mooi kon tekenen.
thuis op nummer 14 - lentekast

‘Geïnspireerd door flora en fauna, ontwerpt en tekent Anouk gedetailleerde illustraties in een minimalistisch design. inkylines betekent zwarte inkt (of inkt-achtige) lijnen en het staat voor de manier waarop ze graag tekent; namelijk met inkt en fineliner.
Alle prints zijn gemaakt van een originele en met de hand getekende illustratie en geprint op licht gebroken wit papier met structuur.thuis op nummer 14 - lentekast

Verzamelingen.

Naast de spullen (> tijdschriften, woonboeken en stripalbums oh en de telefoon uit mijn ouderlijk huis, uren heb ik ‘vroeger’ met die hoorn aan mijn oor doorgebracht ;-)<) die er altijd in staan, vind je verder in de lentekast, rechts in de vaas gevonden veren van o.a. de ooievaar, buizerd, vlaamse gaai, roodborstje, meesjes..echt, ik kan geen veer voorbij lopen zonder ze op te rapen.. of ze moeten echt heel vies zijn ;-)

En eieren vind ik ook prachtig, wel leeg natuurlijk. Al heb ik er ook een paar uit verlaten nestjes, altijd een beetje zielig vind ik dat. Oh en wat vinden jullie van mijn struisvogelei en dat prachtige emoe-ei, die laatste kreeg ik van mijn tante Hilly. Van mijn moeder heb ik in de afgelopen jaren o.a. eenden-en duiveneieren gekregen. Een kievitsei vind ik ook erg mooi maar zie ik toch liever in zijn eigen nest, al is een uitgekomen ei natuurlijk van harte welkom!
thuis op nummer 14 - lentekast
thuis op nummer 14 - lentekast
En tja, vogelnestjes zijn ook prachtig, kijk maar eens hoe knap ze het bouwen. Van alles wordt er gebruikt, paarden-en hondenharen, schapenwol, takjes en mos natuurlijk maar ook hun eigen veren. Vorig zomer vonden we het nestje met eitjes van de kwikstaart onder de pannen van het stookhuisje toen we daar een wespennest verwijderden.
thuis op nummer 14 - lentekast
De handgedraaide vogels ‘Draaj Birds’ van beeldend kunstenaar Karim Eharruyen passen hier natuurlijk perfect bij. Net zoals de gele keramieken konijntjes ‘cuniculus’ genaamd van Jorine Oosterhoff en ook de houten konijntjes van Atelier Pierre. Het doosje met de ooievaar vond ik een aantal jaren geleden bij de kringloop, het kleine ooievaartje is van een spaaractie van de ah. Samen met de illustraties van Anouk maakt het een echte lentekast.
thuis op nummer 14 - lentekast
thuis op nummer 14 - lentekast
thuis op nummer 14 - lentekast
Zoals ik al aangaf vind ik de illustraties ware kunstwerkjes en ze passen perfect bij mij en onze omgeving/boerderij. Dus dank je wel Anouk, voor het prachtige pakket wat je me toestuurde.

12 Comments

Comments are closed.