Lentebrood, zalm met ei in bladerdeeg.

Lentebrood, zalm met ei in bladerdeeg.

Zalm met ei in bladerdeeg, dat klinkt goed en zo smaakt het ook zeker. Met een recept wat niet al te ingewikkeld is en er ook nog zo prachtig uitziet, valt hij zeker in de categorie .. voor herhaling vatbaar. Ik heb het recept niet zelf bedacht maar uit een bewaarde Delicious van april 2016 gehaald. Het bereiden duurt ongeveer 25 minuten waarna het lentebrood nog zo’n 30 tot 35 minuten in de oven moet. Zeer geschikt als brunch- of lunchgerecht, voor ongeveer zes tot acht personen.

Ingrediënten.

  • 1 rol vers bladerdeeg (AH of tante Fanny)
  • 150 gram gerookte zalmfilet
  • 1 bosje dille
  • 60 gram zachte geitenkaas
  • 30 gram kappertjes, uitgelekt
  • 6 hardgekookte eieren, gepeld (ik heb zachtgekookt gebruikt omdat ik de dooiers anders gewoon te droog vind worden)
  • losgeklopt ei, om te bestrijken
  • 1 theelepel venkelzaad

Bereiden.

Verwarm de oven voor op 180C. Je rolt het deeg met het bakpapier uit en leg de korte kant naar je toe. Dan verdeel je de plakjes zalm er dwars over. Je laat ongeveer 1 cm ruimte over aan de de buitenkanten. Over de zalm maal je peper en je verdeeld de dille, geitenkaas en kappertjes er over. Dan leg je de eieren erop, om deze vervolgens te bedekken met de plakjes zalm. Met een scherp mes snijd je het deeg aan de zijkanten elke 2 cm in tot zo’n 1/2 cm van de vulling. Vlecht nu de reepjes om en om kruislings over de vulling. Hierna druk je de uiteinden goed dicht. Als laatste bestrijk je de bovenkant met het losgeklopte ei en strooi je het zeezout en het venkelzaad erover.thuis op nummer 14 - Lentebrood, zalm met ei in bladerdeeg.

Daarna leg je het brood met het bakpapier op een bakplaat, schuif het in het midden van de voorverwarmde oven om hem in 30-35 minuten gaar te bakken. Voordat je hem in plakken snijd, laat je hem enigszins afkoelen. Lauwwarm is het lentebrood het allerlekkerst!Lentebrood, zalm met ei in bladerdeeg.

Bon Appétit …

 

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6 jaren geleden

Oh wat ziet dit er heerlijk uit Gertrud! Te mooi om te eten bijna :)