lentebrood

Zalm met ei in bladerdeeg, klinkt goed en zo smaakt het zeker. Met een recept wat niet al te ingewikkeld is en er ook nog zo prachtig uitziet, valt hij zeker in de categorie .. voor herhaling vatbaar. Het recept komt uit de delicious van april 2016.
Bereiden ongeveer 25 minuten, oventijd 30-35 minuten.

Lunch- of buffetgerecht (6-8 personen)
1 rol vers bladerdeeg (AH of tante Fanny)
150 gram gerookte zalmfilet
1 bosje dille
60 gram zachte geitenkaas
30 gram kappertjes, uitgelekt
6 hardgekookte eieren, gepeld (ik heb zachtgekookt gebruikt omdat ik de dooiers anders gewoon te droog vind worden)
losgeklopt ei, om te bestrijken
1 theelepel venkelzaad
thuis op nummer 14 - lentebrood
Verwarm de oven voor op 180C. Rol het deeg met het bakpapier uit en leg de korte kant naar je toe. Verdeel de de plakjes zalm er dwars over. Laat ongeveer 1 cm ruimte over aan de de buitenkanten. Maal er wat peper over en verdeel de dille, geitenkaas en kappertjes over de legende in een strook van 10 cm in het midden. Leg de eieren erop en sla de plakjes zalm eroverheen. Snijd met een scherp mes het deeg aan de zijkanten elke 2 cm in tot 1/2 cm van de vulling. Vlecht nu de reepjes om en om kruislings voer de vulling. Knijp de uiteinden dicht. Bestrijk met het ei en bestrooi met het zeezout en het venkelzaad. Leg het brood met het bakpapier op een bakplaat en bak het in het midden van de oven in 30-35 minuten gaar. Laat afkoelen en snijd in plakken.
Lauwwarm is het lentebrood het allerlekkerst.

Bon Appétit …
thuis op nummer 14 - lentebrood

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2 jaren geleden

Oh wat ziet dit er heerlijk uit Gertrud! Te mooi om te eten bijna :)