Deze ’toastjes’ heb ik al 2 keer gemaakt en wij (Johan en ik) vinden ze heerlijk.
Zeg nu zelf, een gerecht met gesmolten kaas is toch altijd goed.
Het recept komt uit de Seasons en zat al even in mijn eigen receptenmap.
Ingrediënten voor dit borrelhapje..
1 grote zoete aardappel
2 eetlepels honing
2 eetlepels truffelolie
50 gram amandelen
150 gram taleggiokaas (munsterskaas is een goede vervanger)
Verwarm de oven voor op grillstand. Snijd de zoete aardappel in plakken van ongeveer een 1/2 centimeter dik. Meng de honing met de truffelolie en smeer de zoete aardappelplakken vervolgens in met de helft van het honing-truffelmengsel. In het recept staat nu dat je de ingesmeerde plakken in de broodrooster ‘moet’ roosteren maar ik kies voor de oven aangezien ik geen plakkerige broodrooster hoef ;-) dus in de oven tot ze gaar en lichtbruin zijn. Plet de amandelen fijn in een vijzel en meng deze met de rest van het honing-truffelmengel. Bekleed een bakplaat met bakpapier, wat je al gedaan had als je ze niet in je broodrooster deed, en leg de plakken erop. Beleg met de kaas en vervolgens een flinke schep van het mengsel. Gril ongeveer 2 tot 3 minuten tot de kaas gesmolten is en begint te kleuren.
Druppel voor het serveren eventueel nog wat truffelolie over de ’toastjes’.
Bon Appétit …
Ziet er lekker uit in ieder geval.
‘k wordt wel nieuwsgierig naar de smaak van zoete aardappel
nog nooit geproefd ………..
Klinkt erg lekker..ga het eens proberen..
Wij vonden ze heerlijk Roelie en ook fijn, niet moeilijk te maken.. fijne Koningsdag!