kleurrijke mobiel

thuis op nummer 14 - kleurrijke mobiel

Hebben jullie dat ook, dat als er een mobiel hangt je er naar blijft kijken?
Helemaal als ze vlak bij een open raam of deur hangen en de mobiel zachtjes op de wind ‘danst’.
Ik maakte er één met vilten balletjes in heel veel kleuren en gebruikte een mobiel voor kaarten of foto’s, gekocht bij de HEMA.
thuis op nummer 14 - kleurrijke mobiel
Als eerste verwijderde ik met een tangetje alle knijpertjes. Daarna maakte ik 10 rijtjes van de balletjes met een kleurstelling zoals mij mooi leek. Bij het eerste balletje stak ik de draad weer net zover terug totdat ik een lusje overhield om aan het haakje van de mobiel te bevestigen, waarna je de rest van de balletjes aan het draad rijgt. Het draad is trouwens borduurgaren, de 6 draden gesplitst en ik gebruikte daar weer 2 van voor de stevigheid.
thuis op nummer 14 - kleurrijke mobiel
Als  de 10 gekleurde strengen klaar zijn, het leukst natuurlijk in verschillende lengtes, is dit het eindresultaat! Ik vind hem erg leuk geworden en je kunt hem natuurlijk helemaal naar je eigen smaak maken, in de kleuren die jij het allermooist vindt of die het best bij de kamer passen waar hij komt te hangen.
kleurrijke mobiel, dansend op de wind..

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6 jaren geleden

Leuk idéé, de viltballetjes heb ik nog liggen! Maar kijken of de hema de kaartenhanger nog heeft…groetjes Greta

Marjolein
6 jaren geleden

Superleuk!!! Waar komen de vilten balletjes vandaan?

Vr.gr. Marjolein