kaneelbroodjes

thuis op nummer 14 - kaneelbroodjes

Deze kaneelbroodjes komen zeker eens (meestal vaker..) per maand op onze ontbijt/lunch tafel. Niet zo vreemd want weinig ingrediënten nodig, makkelijk te maken, snel klaar en het allerbelangrijkste natuurlijk, ze zijn ook nog eens verdraaid lekker.
thuis op nummer 14 - kaneelbroodjes
Zoals gezegd, er zijn weinig ingrediënten nodig voor een super lekker resultaat, voor 9-10 broodjes:
Croissantdeeg Large/Super (Danerolles of eigen merk)
Kaneel
Kristalsuiker (ik gebruik rietsuiker speciaal voor bakken, dit is fijner van structuur)

Oven voorverwarmen op 180 graden. Je haalt het deeg uit de verpakking en rolt het uit.
Je snijdt met een scherp mes de randen door zodat je 3x een rechthoekig stuk deeg over houdt.
De snijranden voor de croissants druk je met je vingers zo stevig mogelijk aan elkaar.
Dan strooi je over het eerste plak croissantdeeg kaneel en suiker, hoeveelheid naar eigen keuze (wij houden van veel ;-)) Hier leg je het volgende stuk op en ook deze bestrooi je met kaneel en suiker en zo ook het laatste stuk deeg. Vervolgens druk je het deeg, aan de breedste kant, een beetje ineen zodat je het makkelijker op kunt rollen tot een dikke rol.
thuis op nummer 14 - kaneelbroodjes
De beide buitenkanten weer een beetje fatsoeneren tot je een mooie ronde rol hebt, hier snijd je met een scherp mes plakjes van ongeveer 1 cm uit.
Deze rolletjes leg je, met de gesneden kant naar boven, op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat wat ruimte tussen de rolletjes ander zitten ze straks aan elkaar geplakt.
thuis op nummer 14 - kaneelbroodjes
Na ongeveer 18 minuten zijn ze klaar, in deze tijd heb je het glazuur gemaakt van ongeveer 3 lepels poedersuiker gemengd met melk (of water). Je hebt snel te veel en in verhouding maar weinig melk nodig t.o.v de poedersuiker.
thuis op nummer 14 - kaneelbroodjes
Als de broodjes klaar zijn besmeer je ze met een kwastje met het glazuur!
Warm zijn ze het allerlekkerst!
thuis op nummer 14 - kaneelbroodjes
Bon Appétit …