Fam FlowerFarm *tulpen

thuis op nummer 14 - Fam FlowerFarm *tulpen

Gelukkig hebben we de foto’s nog want het is alweer een week geleden dat ik rond half 9 bij Katja, in Ruinerwold het erf op reed. Van waaruit we samen verder reizen naar het bloemen walhalla Lisse oftewel naar de FAM FlowerFarm.
thuis op nummer 14 - Fam FlowerFarm *tulpen
Ook dit jaar kregen wij weer de uitnodiging van Linda & Marlies om naar de bloemenvelden te komen, al stonden de velden deze keer vol met tulpen. Precies om 11 uur rijden we de ‘parkeerplaats’ op waar we meteen ‘oude’ en nieuwe bekenden begroeten, altijd gezellig met zulke meetings en ook de zon laat zich al van haar beste kant zien. Al was ik daar later op de dag wat minder blij mee, jullie kennen dat gezegde toch, “zo rood als een kreeft zijn”, ik weet nu hoe het voelt..
thuis op nummer 14 - Fam FlowerFarm *tulpen
thuis op nummer 14 - Fam FlowerFarm *tulpen
thuis op nummer 14 - Fam FlowerFarm *tulpen

Kleurrijke bloemenvelden.

Maar laten we het over de kleuren van de tulpenvelden hebben en de prachtig gedekte tafel die op ons stond te wachten, net zoals onze gastvrouwen Linda & Marlies. Al vriendinnen vanaf hun twaalfde en beide getrouwd met een bloemenkweker. Waarbij deze twee familiebedrijven samengevoegd de FAM flower Farm vormen. En sinds vorig jaar vonden zij het de hoogste tijd om de wereld te laten zien wat voor prachtig bedrijf hun FAM FlowerFarm is. ‘We verspreiden de liefde voor bloemen, van onze kwekerij in Holland naar jouw tuin!’ Trots zijn ze en dat willen ze graag met ons delen. Wat we natuurlijk heel goed begrijpen want wie geniet er nu niet van velden vol tulpen en narcissen, vrolijke zomerbloemen en de bijzondere dahlia’s in het najaar.

Met toch een kleine kanttekening want wees je bewust dat het niet op prijs wordt gesteld als je spontaan besluit om door deze velden te gaan wandelen, ook al is de verleiding nog zo groot want wat zijn deze bloemen fotogeniek maar weet dat ziektes zo zijn overgebracht en deze pracht en praal is uiteindelijk wel de boterham van de bloemenkwekerij.
thuis op nummer 14 - Fam FlowerFarm *tulpen
thuis op nummer 14 - Fam FlowerFarm *tulpen

Liefde voor bloemen.

Naast het kweken voor de groothandel is het doel van Linda & Marlies om juist ook ons, ‘de consument’ weer meer de liefde voor bloemen mee te geven. Laten zien dat het niet zo ingewikkeld is om van de meest prachtige tulpen, narcissen en dahlia’s te genieten en dat ‘gewoon’ in je eigen tuin! Dus kwam er een webshop met meer dan genoeg keuze en duidelijk omschreven wat je kunt verwachten van jouw bestelde bloem(en). En twijfel je toch nog, vind je op de site de nodige tips en trucs en natuurlijk veel inspiratie. Alles om er zeker van de zijn dat wij, als klant optimaal van onze bloemen kunnen genieten.thuis op nummer 14 - Fam FlowerFarm *tulpen

Instameeting.

Om het grote publiek te bereiken organiseerden Linda & Marlies vorig jaar voor de eerste keer een instameeting, velden vol dahlia’s mochten we toen bewonderen waar ik dit blog over schreef. En dan nu de tulpenvelden met op onze prachtig gedekte lunchtafel ook vazen gevuld met narcissen. Nu moet ik bekennen dat ik niet echt een narcisfan ben, toch te geel denk ik.
Maar na de lunch, ik zat er zowat met mijn neus in, moest ik mijn mening toch herzien. Niet dat ik ze nu gelijk allemaal mooi vind maar 2 soorten hebben zeker mijn hart gestolen, namelijk BRIDAL CROWN, alleen haar naam is al prachtig maar dan ruikt ze ook nog eens geweldig lekker en ook MANLY is het aanzien meer dan waard.

Tulpen zijn altijd goed mits ze, in mijn geval niet rood of rood/geel zijn. Maar dahlia’s zijn absoluut favoriet, wat een prachtige kleuren en zoveel soorten en maten. Ook hier, wat mij betreft geen rood alhoewel JOWEY MIRELLA absoluut een plaatje is. Maar die neigt meer naar diep paars, niet waar? Tja en MOM’S SPECIAL is natuurlijk de perfecte dahlia om aan je (schoon/st(l)ief)moeder te geven.thuis op nummer 14 - Fam FlowerFarm *tulpen

Tijd om weer naar huis te gaan.

Met onze tulpen, mooi verpakte dahliaknollen en overheerlijke flikken van Huize van Wely (en we nog even van het keurig verzorgde toilet gebruik gemaakt hadden..) begonnen we aan de terugreis. Wetende dat de tulpen nog diezelfde middag allemaal gekopt zouden worden. Dit zodat alle energie vanaf dat moment naar de bol gaat, hard werkend om te vermeerderen en zo nog meer bollen te produceren. Waar wij dan weer met ons allen fijn van kunnen genieten.
thuis op nummer 14 - Fam FlowerFarm *tulpen
Het bewijs van de aandacht die Linda & Marlies aan ‘kleine’ details besteden.. Met de vorige lunch (september 2017) had ik aangegeven niet tegen komkommer te kunnen, dit jaar was ik dat helemaal vergeten te zeggen. Maar ze wisten het nog want er waren speciaal 2 broodjes zonder komkommer voor mij gemaakt, dikke zoen daar voor dames!
thuis op nummer 14 - Fam FlowerFarm *tulpen
Nogmaals dank jullie wel voor weer een feestelijke en bloemrijke dag!

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Linda
6 jaren geleden

Leuk geschreven en wauw die kleuren prachtige

6 jaren geleden

Wow wat een bloemenpracht.

6 jaren geleden

Wat een gave beelden! Goede tip om niet zomaar langs de velden te lopen ivm verspreiden ziektes waar de bloemen gevoelig voor zijn en ook het online kunnen bestellen.