Zalige bananencake

thuis op nummer 14 - zalige bananencake

Maar dan ook echt zalig!
Zo lekker dat hij, als je niet op past, binnen no time op is.
Sowieso geen enkel probleem hier met 3 mannen in huis en een puber met constante trek.
thuis op nummer 14 - zalige bananencake
Voor een flinke cake ben je het volgende nodig:
350 gram tarwebloem
175 gram rietsuiker
200 gram roomboter voor bakken
5 (over)rijpe bananen (fijngeprakt)
4 scharreleieren
1,5 theelepel kaneel
1,5 theelepel baking soda
Ik voegde nog 2 flinke (grof geraspte) appels toe maar zeker ook heerlijk met hazelnoten, pecannoten en/of walnoten, en wat dacht je van (biologische) extra pure chocolade ;-)

Zo ga je te werk:
De oven verwarm je voor op 180 graden. De boter samen met de suiker in de keukenmachine romig kloppen vervolgens de fijngeprakte bananen en eieren toevoegen. In een grote kom meng je de bloem met de baking soda en kaneel waarna alles gemixt kan worden in de keukenmachine.
Met een spatel de geraspte appels toevoegen waarna het beslag in een goed ingevette cakevorm kan. Na een klein uurtje in de oven, controleer je of hij gaar is om vervolgens, na ongeveer een half uurtje cooling down, te proeven of de cake net zo lekker is als het beslag ;-)
Om het feest compleet te maken, maakte ik er nog een rabarber topping bij!
thuis op nummer 14 - zalige bananencake