Ferleon, delicious design

thuis op nummer 14 - ferleon, delicious design

Dat ik van koken en bakken houd, is al lang geen geheim meer. Net zoals ik het ook heel fijn vind om te werken met duurzame producten van goede kwaliteit èn ja dan ook graag mooi vormgegeven, het oog wil ook wat nietwaar. Helemaal niet raar dus dat ik meteen gecharmeerd was van de ‘kookpotten’ van FERLEON en mijn enthousiasme neemt alleen maar toe nu ik de pan meerdere keren gebruikt heb, o.a. voor het maken van deze heerlijke BLOEMKOOLSOEP.

Maar waar komt deze nieuwe lijn Cookware nu vandaan en hoe is het ontstaan?
Ferleon is de nieuwe merknaam van Dovre en Dovre staat voor het maken van méér dan 80 jaar aan kachels en haarden in hoogwaardig gietijzer, al dan niet geëmailleerd. Een naam met geschiedenis dus! Het maken van gietijzer is echt vakmanschap en wordt bij Ferleon al van generatie op generatie doorgegeven, met een uitstekende kwaliteit als gevolg. Al deze opgedane ervaring gebruiken ze nu om prachtige kookpotten, pannen, ovenschotels op de markt te brengen.

Leon Gehem, de oprichter van de Belgische Dovre fabriek staat voor een deel van de naam.
Het andere deel Fer betekent ijzer, het materiaal waar het kookgerei van gemaakt wordt.
Zoals ik al aangaf is het Cookware milieuvriendelijk en duurzaam èn wordt het ambachtelijk geproduceerd in een unieke zandvorm. Gietijzer is ook nog eens een perfecte warmtegeleider en een 100% recycleerbaar materiaal met een cradle-to-cradle ontwerp, wat betekent dat producten na gebruik kunnen worden hergebruikt in een nieuw product of als grondstof kunnen dienen.
Hoe milieuvriendelijk wil je het hebben.

Ook fijn is dat de 2-laagsemail, waar de pannen van voorzien zijn, 100% vrij is van cadmium.
Dit is een zwaar metaal dat bij hoge concentraties tot nierbeschadigingen kan leiden. Tel daar bij op dat je levenslange garantie krijgt op de pannen en je ze binnen èn buiten kunt gebruiken. Alleen maar pluspunten dus en dan komt het leukste nog, je kunt namelijk naar eigen smaak de pan samen stellen. Wil je de buitenkant van de pan in het zwart maar de binnenkant parelwit met een houten knop, het kan allemaal! Waarbij je keurig een ‘waarschuwing’ krijgt, mocht je een houten knop kiezen, dat het deksel dan niet geschikt is voor oven of vaatwasser.
Wat ik al zei, ik ben hèèl enthousiast!

Maar dan ben ik er nog niet want naast de Cookware, komt sinds kort uit de Dovre fabriek ook deze geweldig mooie Patio Cooker gasBBQ (die je overigens ook weer zelf samen kunt stellen). Johan en ik waren bij de Launch Party in Weelde (B) aanwezig waar we bij verschillende kookdemo’s konden proeven van de hapjes die bereid werden op de Patio Cooker. Daarnaast kregen we ook een rondleiding (ja ja met helm op) door de fabriek waar we konden zien hoe de producten van Ferleon vervaardigd werden. Natuurlijk nam ik mijn camera mee en maakte vervolgens zo’n 260 foto’s…! Maak dan maar eens keuzes.. dat lukte natuurlijk maar het bleven nog steeds zoveel dat ik besloot om er 2 blogs mee te vullen. Bij deze dan de rondleiding door de fabriek, KLAAR VOOR VERTREK!
thuis op nummer 14 - ferleon, delicious design
thuis op nummer 14 - ferleon, delicious design
thuis op nummer 14 - ferleon, delicious design
thuis op nummer 14 - ferleon, delicious design
thuis op nummer 14 - ferleon, delicious design
thuis op nummer 14 - ferleon, delicious design
thuis op nummer 14 - ferleon, delicious design
thuis op nummer 14 - ferleon, delicious design
thuis op nummer 14 - ferleon, delicious design
thuis op nummer 14 - ferleon, delicious design
thuis op nummer 14 - ferleon, delicious design
Het was een leuke, gezellige en interessante rondleiding, bovenstaande foto geeft wel precies aan waar ik de hele rondleiding liep.. ;-) Fijn dat we, naast de veiligheidshelmen ook headsets kregen zodat we de uitleg duidelijk meekregen. En ik kijk nu toch heel anders naar onze pan(nen) want wat een proces voor deze bij ons op het fornuis e.o. tafel staat.
In het volgende blog gaan jullie zien hoe er gewerkt werd met de Patio Cooker gasBBQ en vooral hoe wij daarvan mochten …
thuis op nummer 14 - ferleon, delicious design

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

[…] de rondleiding door de fabriek, (lees mijn vorige BLOG) werden we ontvangen met een heerlijk drankje en kwamen ons al de meest heerlijke geuren tegemoet. […]

Karlijn
6 jaren geleden

Wat ontzettend interessant zeg! Zo zie je het toch eens van een andere kant en krijg je een kijkje in de keuken ;)
X

6 jaren geleden

Leuk is dat hè om het allemaal eens van de andere kant te bekijken en te zien hoe dingen nu eigenlijk gemaakt worden.