Rucolasalade met geroosterde tomaat, bulgur & mozzarella

thuis op nummer 14 - rucolasalade met geroosterde tomaat, bulgur & mozzarella

Bulgur, ik had er natuurlijk wel van gehoord maar het nog nooit gegeten laat staan klaar gemaakt. Nu zal het ongetwijfeld anders smaken als je het combineert met andere ingrediënten maar wat ons betreft is deze zomersalade er zeker 1 die vaker bij ons op tafel komt. Wat zeker ook fijn is, de salade is zo klaar en zeg nu zelf, het ziet er toch geweldig uit!
Het recept komt uit een boekje wat ‘salades en dressings voor elk seizoen’ heet en is zeker niet de laatste salade die eruit gemaakt gaat worden.
De ingrediënten zoals hieronder aangegeven zijn voor een lunch van 4 personen, wij aten de salade als maaltijd dus ik paste de hoeveelheden aan zoals tussen haakjes is aangegeven.
Bereiding: 20 minuten, inclusief oventijd van 10 minuten.
thuis op nummer 14 - rucolasalade met
*250 gram bonte tomaatjes (ik gebruikte een emmertje tomatenmix van AH à 500 gr.)
*olijfolie
*zeezout
*100 gram bulgur (75 gr. pp voor maaltijdsalade)
*150 gram rucola (x 2)
*2 bollen buffelmozzarella (van goede kwaliteit, echt je proeft het!) (4 bollen Za­net­ti Moz­za­rel­la di bu­fa­la Cam­pa­na)
*2 sjalotten, in ragfijne reepjes (4 sjalotten)
*4 à 6 eetlepels olijfolie extra vierge (8 eetlepels)
extra nodig: ovenschaal

1/ Verwarm de oven voor op 200C graden. Schep in de ovenschaal de tomaatjes om met de olijfolie en bestrooi met zeezout. Rooster ze 10 minuten (als je het aantal verdubbeld moeten ze ook langer in de oven) in de voorverwarmde oven. Kook intussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2/ Giet de bulgur af en laat goed uitlekken. Schep alles in een grote schaal, vermeng met de rucola en bestrooi met zout en peper naar smaak. Verdeel hier vervolgens de geroosterde tomaatjes over.
3/ Scheur de buffermozzarella iets open en leg op de salade, bestrooi met de sjalotreepjes en besprenkel met de olijfolie.

Serveer je de salade als lunch dan is het lekker om er focaccia bij te eten.

Bon Appétit …

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

Wij eten hier met het warme weer ook praktisch alle avonden salade.
Pasta-, aardappel- of rijstsalades. Bulgur heb ik ook wel eens geprobeerd maar daar was iedereen niet zo fan van. Couscoussalades dan weer wel. Misschien moet ik gewoon nog eens proberen. Hij ziet er inderdaad geweldig (lekker) uit!

Stephanie
5 jaren geleden

Klinkt superlekker!! Ga ik zeker een keer (of meerdere keren :)) maken binnenkort!
X Stephanie