moestuinhuisje

thuis op nummer 14 - moestuinhuisje

Zo gaat het ‘huisje’ vanaf vandaag door het leven, klinkt heel wat gezelliger dan rommelhok..
Wat het overigens tot voor kort wel was. Vorig jaar een beginnetje gemaakt door de voorkant te potdekselen en de resterende planken (die groen waren) zwart te schilderen. Daar kreeg het huisje gelijk al een flinke oppepper van. Onlangs hebben we de binnenkant leeggehaald, worteldoek op de grond (ook buitenom) en daar vervolgens grind overheen gestort. En nu was het tijd om ook de binnenkant aan te pakken. De gepotdekselde kant zag er van buiten dan wel mooi uit maar dat kon je van de binnenkant niet bepaald zeggen. Aangezien ik voor dat wandje andere plannen had, moest dat anders. Dat hebben we opgelost door daar stevige platen tegenaan te schroeven, verder hebben we nog een paar planken vervangen waarna ook de binnenkant kennis maakte met mijn roller gedoopt in zwarte teerverf. En wat zag dat er al geweldig uit!
Niet iedereen vindt zo’n donkere (zwarte) binnen- en buitenkant mooi maar ik (nou ja wij natuurlijk) vind het een prachtig gezicht. Zo’n mooi contrast het zwarte met het groene gras, de planten en gekleurde bloemen.

Eén voordeel van het warme weer (heb ik er toch 1!), de verf is zo droog waardoor ik lekker snel met inrichten kon beginnen. Jazeker, ook het tuinhuisje richten we in! Het is zelfs zo erg dat er alleen maar leuke, gezellige èn bij het moestuinhuisje passende spullen in komen. Voor velen van jullie vast herkenbaar. Een dag ben ik er mee zoet geweest, het ging natuurlijk door de hitte ook op zijn schildpads maar aan het eind van de dag was ik zeer tevreden. Overal spulletjes weggescharreld, hergebruikt en sommige spullen kregen nog een lik zwarte verf over zich heen.
thuisopnummer14 - (moes)tuinhuisje
Zo ook bij het bevestigingsmateriaal wat in eerste instantie bij de trapleuning hoorde, hier hangen nu de manden aan waar ik het gewiede onkruid in verzamel! Waar de haken voor mijn gereedschap voor dienden zal ik niet vertellen, ben er nu in ieder geval wel blij mee. Het krukje ‘van mijn moeder gekregen’ staat hier ook mooi te zijn. En het boomstamkapstokje past hier natuurlijk perfect, helemaal met de G eraan van Garden, Groen/Green of Gertrud natuurlijk!
thuisopnummer14 - (moes)tuinhuisje
Dan nog even over dat groene gras en die frisse bloemen en planten, na de afgelopen weken is er van dat groene gras bij ons niet veel meer over dan een knisperend geel veld. Maar ‘mijn’ bloemen en planten heb ik ‘s-avonds wel van een plens water voorzien, tenminste als ze daar om vroegen. Want als de blaadjes nog mooi overeind staan hoef je ze echt nog geen water te geven. Waarbij ik nog een tip heb, het scheelt enorm als je de grond bedekt met boomschors, ten eerste is het koel en ten tweede houdt het vocht vast. Dat even terzijde! Terug naar het geven van die plens water want dat veroorzaakte bij mij iedere keer weer de nodige irritatie als ik tijdens het sproeien tig keer die knik uit de tuinslang kon halen. En wat dachten jullie van het oprollen van die slang na gedane arbeid, wat een gedoe. Jullie snappen dat de tuinslang net iets te vaak op de grond bleef liggen.
thuisopnummer14 - (moes)tuinhuisje
Maar hoera hoera, dat is nu allemaal verleden tijd want sinds vorige week hangt er een pracht apparaat in ‘mijn’ moestuinhuisje, de wandslangbox van Gardena! Had ik toch nooit gedacht dat ik zo blij kon zijn met een tuinslang maar zo zie je maar weer, zeg nooit nooit. Te weinig superlatieven om het gemak van deze ó zo handige tuinslang te omschrijven. En gemak dient de mens, nietwaar? Ik heb in ieder geval nooit meer een knik in mijn soepele tuinslang, hij is super makkelijk uit te rollen, zwenkbaar, en als je klaar bent geef je 1 klein rukje aan de slang et voilà, de slang rolt zich zelf op (wel een beetje begeleiden hoor). Proeven jullie mijn blijdschap?
Oh en nog even over die G, hoe toepasselijk is deze nu hè en wat dachten jullie van die kleur
(echt, zo was hij al!).. toeval bestaat niet zeggen ze.
thuisopnummer14 - (moes)tuinhuisje
thuisopnummer14 - (moes)tuinhuisje
psje, Johan probeerde de groene kruiwagen hier nog te stallen maar dat gaat natuurlijk niet gebeuren, je komt maar terug met een zwart exemplaar ..ha ha!

Dank jullie wel fonQ voor deze fijne samenwerking, denk dat het wel duidelijk is hoe blij ik er mee ben. Met veel plezier worden de bloemen en planten deze zomerse dagen van water voorzien!
thuisopnummer14 - (moes)tuinhuisje

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

Gisteren weer thuis gekomen en ’s avonds meteen gaan sproeien.
De groentetuin kon wel een slokje water gebruiken.
Inderdaad behoorlijk wat geklooi met die tuinslang die dus, je raad het al, gewoon door de tuin is blijven liggen ;-)
Erg leuk je in levende lijve ontmoet te hebben. Vond het erg gezellig :-)

5 jaren geleden

Wauw, wat een mooi plekje zo! En zó herkenbaar van die slang, daar struikel ik hier ook tig keer over?. En de groeten aan Johan op z’n design-kruiwagen-jacht!

5 jaren geleden

Mooi geworden Gertrud, jij weet zelfs van een “rommelhok” een klein paleisje te maken. Superhandig ook zeg, die oprolbare tuinslang! Ik loop zelf ook altijd te klooien met die van mij :)