3x is scheepsrecht

thuis op nummer 14 - 3x is scheepsrecht

Want het heeft 3 jaar geduurd en we zijn 3 variaties verder maar wat zijn we (en vooral ik) blij met het huidige resultaat. Dit is wat bij ons past! Natuurlijk laat ik zien hoe de muur eruit zag toen wij de boerderij kochten, met als laatste het eindresultaat. Veel foto’s zijn er trouwens niet van de voor situaties, geeft wel aan dat ik er nooit echt blij mee ben geweest. Maar daar gaat nu verandering in komen. Onze zomervakantie hebben we gedeeltelijk besteed aan deze metamorfose maar dat hadden we er graag voor over. Mede dankzij de mooie matte afwerking van Flexa’s Pure lijn is het precies geworden zoals ik in mijn hoofd had, maar net zo belangrijk, het hele gezin is er blij mee!
thuis op nummer 14 - 3x is scheepsrecht
De twee bovenste foto’s zijn van voor onze tijd ;-) de twee onderste nadat wij al het overbodige weggebroken hadden. Met hieronder de enige fatsoenlijk foto van de muur zoals hij de eerste 1,5 jaar was. Waar ik wel blij mee was, hoe de stenen achter de kachel uit kwamen door deze verf, de rest van de muur vond ik één glimmend grijs vlak, jak! Grappige is dat ik de kast met dezelfde verf onder handen had genomen, op hout gaf dat een heel ander resultaat. De verf was trouwens ook van Flexa, hun Creations Muurverf Metallic en ook al had ik de muur van te voren ingekleurd met de visualizer app, toch gaf dat niet hetzelfde beeld als toen de muur eenmaal geschilderd was.
Dan zie je pas echt wat de kleur doet in combinatie met lichtinval en je vloer en plafond.
thuis op nummer 14 - 3x is scheepsrecht
Niet tevreden dus maar hoe dan wel? De muur zelf was ook niet echt mooi, er zat namelijk van dat grove sierpleister op, i.p.v. een mooie gladde muur. Dat moest eerst maar aangepakt worden, ik had ergens behang voorbij zien komen wat de wand een soort van strakkere look zou geven, dat was het proberen waard. Totaal geen ervaring met behangen maar het resultaat mocht er zijn, ondertussen was ook Flexa’s kleur van het jaar 2018 bekend geworden, Heart Wood. Een naam die mij wel aansprak .. hart en hout, daarnaast had ik de kleur regelmatig – in verschillende vertrekken toegepast – op social media voorbij zien komen. Vol enthousiasme aan de slag maar vanaf moment 1 dat de kleur op de muur zat, waren de mannen er hier niet blij mee, echt mam PAARS?! Waarom?! En ook ik moest toegeven, de kleur deed hier (weer) niet wat ik bij anderen wel had gezien.
thuis op nummer 14 - 3x is scheepsrecht
Jullie begrijpen, ik had er zo langzamerhand wel genoeg van. Het is ook niet bepaald een klein stukje muur wat geschilderd moest worden en met al die balken kwam ik ook niet echt onder afplakken uit.. De tijd verstreek en ik ergerde me groen en geel aan de muur, maar er plopte maar steeds geen nieuw idee in mij op. Tot wij op een gegeven moment buiten zitten en met het zicht op het gepotdekselde achterhuis, bedenken waarom proberen we dat ook niet aan de binnenkant, maar dan met de planken verticaal en strak tegen elkaar aan. Nu vinden wij zo’n klus samen aanpakken erg leuk om te doen maar het ontbreekt nogal eens aan tijd, het duurde daarom tot de zomer-vakantie voor we aan de slag ‘konden’. Ik was ondertussen op pad geweest voor de perfecte kleur, verschillende kleurstalen gehaald en vergeleken èn de winnaar stond inmiddels geduldig te wachten tot de deksels eraf mochten. Maar eerst de planken en zoals ik eerder al vertelde, het is een lange muur, wat veel planken betekend.. pech voor ons want er was niet genoeg voorraad! Maar met wat er wel in de schappen stond, konden we in ieder geval van start. Johan maakte raggels op de muur en ik begon met het gronden van de zij-en achterkanten van de planken. Trouwens, de raggels nam ik ook gelijk mee want jullie weten, hout werkt en zo voorkom je dat je toch nog blank hout ziet. Afijn, aan de slag. Het was lekker weer dus de deuren open, muziekje erbij en gaan maar. Natuurlijk heb ik een paar klusfoto’s voor jullie..
thuis op nummer 14 - 3x is scheepsrecht
thuis op nummer 14 - 3x is scheepsrecht
De oplettende kijker heeft misschien gezien dat de raampjes èn de radiator verdwenen zijn, dat geeft een zoveel rustiger beeld. We gaan er voor het gemak vanuit dat we deze radiator in de winter niet nodig hebben maar mocht het toch tegenvallen, de leidingen zitten er nog. Nadat alle planken bevestigd waren, kon ik de voorkant onder handen nemen .. 2x voor een perfect resultaat.
En wat een fijne verf is deze matte “lush grey” uit de Pure lijn van Flexa. Deze verf is extreem kleurvast, heeft een optimale dekking en is makkelijk te verwerken. En dat is maar wat fijn als je zoveel planken hebt te schilderen. Ook de schuifdeur nam ik aan deze kant mee, alles klopt nu.. zelfs de ‘streep’ in de schuifdeur loopt gelijk met de planken, het moest gewoon zo zijn.
thuis op nummer 14 - 3x is scheepsrecht
Odet, dank je wel voor je geduld want wat heb ik het op de proef gesteld.. en daarnaast ook Flexa bedankt voor de samenwerking d.m.v. het toesturen van de verf.
We zijn hèèl blij met het eindresultaat!

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

Mooi geworden!

Antoinette
5 jaren geleden

Het is zo mooi geworden! Wat een metamorfose!

5 jaren geleden

Wat een verschil (en verbetering)!
Het resultaat is prachtig!
X