tienerkamer 2.0

thuis op nummer 14 - tienerkamer 2.0

Zo lang geleden is het niet dat Stijn slaapkamer 1.0 betrok, eind 2015 om precies te zijn, met de verhuizing naar de boerderij. Toch waren er (en zijn er nog steeds) een aantal aanpassingen noodzakelijk. Om te beginnen het bed, een twijfelaar en al jaren in de familie. Als knulletje van goed 2 jaar oud verdween hij er nog in maar met een lengte van bijna 190, lag hij meer opgevouwen dan recht. Dat kon echt niet langer, òf nou eigenlijk wel! We hebben namelijk de korte zijkanten vervangen voor langere planken. Heel simpel de steunbeugels overgezet en klaar. In dezelfde legergroene kleur geschilderd als de rest van het bed, is het weer één geheel. Maar nog belangrijker, er kan weer languit geslapen worden, al is een salto maken nu even geen goed idee ;-)

Het verlengen van de twijfelaar is een tijdelijke oplossing, maar waar het bed nu staat is wel blijvend. Daardoor kregen ook het bureau én de boekenplanken erboven een nieuwe plek. Maar daarover vertel ik meer in een volgend blog, nu gaat het over de kurkenwand die achterbleef nadat we de hele stellage verwijderd hadden. Met de boorgaten en losgelaten stukken kurk kon deze wel een opfrisbeurt gebruiken. Om te beginnen eerst maar eens die gaten vullen en de loshangende delen kurk vastplakken, voor ik met de verfkwast aan de gang kon.thuis op nummer 14 - tienerkamer 2.0

Goed voorbereid..

Het is immers altijd verstandig om goed voorbereid te zijn voor je aan de slag gaat. En waar vind je nu betere klustips voor verven dan op de site van Eigen Huis en Tuin! Wat voor kleur er op de wand moest komen wist ik allang. Deze nieuwe kleur moest in ieder geval matchen met de oranje fatboy want die gaat zeker niet weg. In de nieuwe deken van funkydoris, die Stijn sinds deze zomer op zijn bed heeft liggen zit naast oranje en donkerblauw, ook een lichte kleur blauw. En deze lichte kleur blauw zag ik al helemaal voor mij op de kurkenwand!

Goed, verf was gekocht, oude lakens op de vloer tegen eventuele druppen, muziek op 10 en kwasten maar. Maar mijn hoera stemming verdween met ieder stuk wat ik geverfd had desondanks bleef ik stoïcijns door verven. Met een soort mantra in mijn hoofd .. “ik stop niet voor ik die hele wand heb gedaan, ook al zie ik heus wel dat het hartstikke lelijk wordt”. In niets leek dit resultaat op het plaatje wat ik in mijn hoofd had. Dit had meer weg van een aquarium dan een jongenskamer.thuis op nummer 14 - tienerkamer 2.0

Van blauw naar grijs.

Dat moest anders! Gelukkig hebben we altijd potten verf op voorraad en na overleg met Stijn, is de wand getransformeerd van licht blauw naar antraciet grijs. En met dit resultaat zijn we beide, voor nu dan, wel blij! Natuurlijk de wand al een beetje aangekleed want een foto van een grijs vlak is zeker niet blogwaardig. Drie keer raden wat één van de volgende klussen wordt ..?! Precies, die radiator!thuis op nummer 14 - tienerkamer 2.0

Psst, ik hoef jullie vast niet te vertellen dat je op de site van Eigen Huis en Tuin ook tips voor bij het klussen vindt, lijkt me wel duidelijk toch?!
Als fan van het eerste uur van Eigen Huis en Tuin vond ik het erg leuk om deze samenwerking te mogen doen. Dat maakt dit een gesponsord blog!

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

Ik kan me de foto’s van de kamer 1.0 nog goed herinneren. En dan voornamelijk het bureau van Stijn. Het diende als inspiratie voor het bureau dat m’n vader voor onze oudste maakte. Wil ik altijd nog foto’s van maken en een stukje over schrijven. Een van de projecten die nog altijd niet helemaal afgerond is.
Die antraciet grijze kleur is inderdaad veel beter en stoerder :-)