Perfect voor deze tijd van het jaar, zeker nu het ook echt herfst lijkt te worden. En zeg nu zelf, er is toch niks lekkerder dan warme wafels voor het ontbijt. Helemaal als lekker ook nog gezond is door de groente die er in is verwerkt. En nu zeg ik wel ontbijt maar ze zijn natuurlijk net zo lekker in de middag, met een kop koffie of thee erbij!
Ingrediënten (voor 4 personen) en keukenspullen.
- 1 pompoen (biologisch) of 225 gram pompoenpuree
- 4 eetlepels boter
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- snuf zout
- 2 eieren (biologisch, M)
- 40 gram lichtbruine basterdsuiker
- 3,5 deciliter melk
- ahornsiroop om te serveren
- een wafelijzer
Voorbereiden.
Ik gebruik voor recepten met pompoen altijd de butternut (of fles) pompoen, deze vind ik een heerlijke volle smaak hebben. Enige nadeel is dat deze pompoen een hele harde schil heeft. Daarom schil ik hem nooit maar leg ik hem eerst in een voorverwarmde oven (150 graden) tot de schil zacht genoeg is. Hierna laat de pompoen zich makkelijk in tweeën snijden, waarna je het vruchtvlees er zo uit kunt lepelen. Gebruik je een ‘gewone’ pompoen dan begin je met stap 1, maar werk je zoals hierboven beschreven dan kun je gelijk met stap 3 beginnen.
Bereiden.
1/ Schil de pompoen en snijd hem doormidden. Verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
2/ Kook de pompoen in circa 15 minuten in een klein laagje water gaar. Giet af en pureer het vruchtvlees en laat afkoelen.
3/ Smelt de boter in een pannetje. Meng het bakmeel met de kaneel, de gember en het zout.
4/ Klop de eieren met de pompoenpuree, de suiker, melk en gesmolten boter. Schep dit door het bakmeelmengsel en roer tot een beslag.
5/ Bak de wafels volgens de gebruiksaanwijzing van het wafelijzer.
Om de wafels nog lekkerder te maken gaat er ahornsiroop over, net wat leuker als je het vanuit een kannetje schenkt!
Ga je nu lekker brunchen, kijk dan ook eens bij mijn recept van de kaneelbroodjes en/of deze overheerlijke scones. Succes verzekerd!
Bon Appétit …
Ziet er weer héérlijk uit! Ben ook gek op pompoen. Zal ze eens glutenvrij proberen… Je hoort van mij!
En zijn ze ook Karin, zo smaakvol. Lukt zeker met glutenvrij zelfrijzend bakmeel van AH of Koopmans maar dat weet jij natuurlijk ook wel ;-)
Wafels maken we vaak maar altijd met meel.
Dit recept maakt me nieuwsgierig en wil ik zeker eens gaan testen.
X
Heerlijk hè, de ‘gewone’ maak ik meestal met oud&nieuw ;-) maar moet zeggen dat ik deze veel lekkerder vind, zo smaakvol. Benieuwd wat je ervan vindt, Alet. X