koffietafel met een accent..

thuis op nummer 14 - koffietafel met een accent..

Ik heb een zwak voor tafeltjes, wie niet denk ik dan, ze vinden immers overal wel een plek. Een paar bij elkaar gezet vervangt zo de ‘old skool’ salontafel, ze zijn handig naast de bank of stoel natuurlijk. En ik laat er zelfs wel eens 1 of 2 (wel de wat sterkere) dienst doen als trapje. Inmiddels hebben we al een gezellige verzameling, verspreid door de hele boerderij. Gemaakt van rotan, hout en metaal maar bijvoorbeeld ook een combinatie van de laatste twee. Ik heb er ook al een paar met de verfkwast kennis laten maken. Sinds een maandje of wat staat er een nieuwkomer tussen het stel, een vernuftig ontwerp kan ik jullie melden. Daarom mag hij zichzelf dan ook ‘koffietafel’ noemen. Of eigenlijk coffee table want hij komt helemaal uit Londen.thuis op nummer 14 - koffietafel met een accent..

Plyconic

Is het merk en Helen de eigenaresse èn het creatieve brein. Zoals ze zelf omschrijft ‘Loves ply & iconic styles = Plyconic’ waarbij ply dan plywood is. Bij ons beter bekend als multiplex. Ik zocht het nog even op want ik vertel hier liever geen onwaarheden. Multiplex is een oneven aantal hout-fineerlagen die kruislings op elkaar verlijmd worden. We kennen ook nog triplex, wat logischerwijs uit drie lagen bestaat. Helen werkt met multiplex en als je een kijkje op haar SITE neemt, kun je zien dat Helen hier prachtige ontwerpen mee maakt. Naast ontwerpster is Helen ook moeder van, zoals ze het zelf omschrijft, “1 kind, 1 baby en er loopt ook een Beagle met de naam Rabbit rond”.thuis op nummer 14 - koffietafel met een accent..

Koffietafel

Geleverd in een platte doos kun je je haast niet voor stellen dat hier een tafel van goed 40 cm hoog en 60 cm doorsnede in zit. Maar het vernuftig ontwerp spreekt voor zich. De drie delen, die je zelf eenvoudig in elkaar kunt zetten, vormen samen één koffietafel. Er zit ook een tubetje houtlijm in de doos met op de beschrijving duidelijk aangegeven op welke punten je lijm moet doen. Even laten drogen en dan is hij klaar voor gebruik. Wat ik vooral erg mooi vind, is het in het zicht blijven van de houtnerven, ook als je van bovenaf op de tafel kijkt. Deze accenten komen terug bij alle ontwerpen van PLYCONIC. Wij hebben dit zelf ook toegepast bij onze vakkenkast en de t.v./boekenkast.thuis op nummer 14 - koffietafel met een accent..

Samenwerking

Geweldig vond ik het dan ook dat Helen thuisopnummer14 een koffietafel toestuurde zodat ik kan laten zien hoe mooi deze hier in de boerderij staat. Jullie snappen dat hij zeker op meer plekken zal komen te staan. Wil je nu niet missen waar hij overal op zal duiken, dan kun je mij natuurlijk volgen op Instagram. Ook leuk om Helen, alias Plyconic op Instagram te volgen, zo blijf je fijn op de hoogte van alles wat er nog uit haar creatieve brein gaat komen.
thuis op nummer 14 - niet zomaar een koffietafel

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

Tafeltjes, krukjes, daar is inderdaad altijd wel een plekje voor in huis.
Mooi en ook nog eens super praktisch af en toe.
Dit tafeltje is echt bijzonder mooi!

5 jaren geleden

De poten zijn net vleugels, dat maakt het tafeltje nog schattiger.