Wie schrijft die blijft!

thuis op nummer 14 - wie schrijft die blijft!

Want er is toch niks zo leuk als bijvoorbeeld het versturen van een handgeschreven kaartje. Of er één ontvangen natuurlijk. Het kaartje uitzoeken wat het best bij de gelegenheid past en wat je met je mooiste vulpen en in je netste handschrift schrijft. En in mijn geval ook aan mijn gezellige bureautje. Op de een of andere manier schrijf ik met een vulpen ook altijd veel netter dan bijvoorbeeld met een ‘gewone’ balpen. Misschien wel omdat je dan met meer aandacht schrijft en je geen vlekken wilt maken. Wel fijn dat we de keuze hebben, stel dat we nog met ganzenveren moesten schrijven?! Voor de lol schrijf ik soms nog met inkt maar dan moet ik geen haast hebben.thuis op nummer 14 - wie schrijft die blijft!

Favoriete pen.

Sinds een jaar of twee is mijn meest favoriete pen mijn balpen van Kaweko, met de klinkende naam Skyline Sport en in een fijn mintkleurtje. Al werd ik tijdens het schrijven van dit blog spontaan verliefd op de Rose Gold van dezelfde Sport lijn. Deze zal met haar mooie design en prachtige kleur niet misstaan bij mij op het bureau. Lezen jullie mee, SinteKerstmeneren! Trouwens de eerder beschreven vulpen is allang niet meer in mijn bezit. Nee, die reist tegenwoordig met Johan mee naar het werk en weer terug naar huis. Ik mocht hem nog net gebruiken voor de foto’s maar echt van harte ging dat niet..thuis op nummer 14 - wie schrijft die blijft!

Wie schrijft die blijft.

Maar om weer terug te komen op de titel, ‘wie schrijft die blijft’ .. even een tripje door memory lane. Want wie van jullie weet het nog? En wordt dit überhaupt nog gedaan? Ik heb het over het schrijven van uittreksels. Die ellenlange kantjes vol die we moesten schrijven van de boeken die we gelezen hadden. Het was zeker goed voor het onthouden van de stof en iedere eerste regel van een nieuwe bladzijde schreef ik zo netjes mogelijk.

Of dat gevoel bij het openslaan van je nieuwe agenda (ieder jaar weer). Waar je dan met je eveneens nieuwe pen als eerste je naam in schreef en natuurlijk in welke klas je zat. Hoe die agenda er vervolgens aan het eind van het schooljaar uitzag!? Tja, laten we het erop houden dat er veel geoefend was met schrijven. Maar dat speciale gevoel van een eerste keer in je nieuwe agenda of organizer schrijven, dat heb ik nog steeds.thuis op nummer 14 - wie schrijft die blijft!

Ik ben ervan overtuigd dat mooie pennen bijdragen tot meer schrijven. Of dat nu met een vul, roller- of een balpen òf toch dat potlood is. Een zeer uitgebreid assortiment aan schrijfwaren vind je bijvoorbeeld op de site van La Couronne du Comte. Wat me eraan doet denken, de vulling van mijn favoriete pen is op, ik ga ze nu gelijk bestellen.
thuis op nummer 14 - wie schrijft die blijft!
*Dit is een gesponsord blog*

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

Uittreksel…oh, hou op… :) Moet wel eerlijk toegeven dat de informatie wel beter bleef “hangen” nadat ik het had op/uitgeschreven. Ik schrijf ook graag kaartjes, dus begrijp helemaal wat je bedoelt…kleine moeite, groot plezier!

5 jaren geleden

Je naam en adres, lievelingsliedje en favoriete film in je schoolagenda schrijven…ik weet het nog!! En de mooiste vulpen die ik ooit voor een vriend kocht van S.T.Dupont! Moest het weer even opzoeken ? leuke herinneringen!

5 jaren geleden

Ik heb altijd te weinig tijd om een kaartje te schrijven maar na het lezen van de blog heb ik terug helemaal zin in!

Groetjes,
Eline van Sukhi.nl