bieten-chocoladebrownies

thuis op nummer 14 - bieten-chocoladebrownie

Kijk, als ik ongezien en zonder dat ze het weten een lading groente aan zoetigheid kan toevoegen, zal ik dat zeker niet laten. Mooi is dan dat het eerste stuk brownie al is verorberd voordat het welbekende lampje gaat branden. Als er vervolgens, zonder morren nog 2 stuks dezelfde weg gaan, weet je dat ze ok zijn. Wel zonder de topping maar à la. Als je het weet dan proef je het maar zeker niet zo dat het overheerst. De chocolade, èn het feit dat de brownie is zoals een brownie hoort te zijn – sticky dus, doet de rest! Heb ik nog wel één tip, eet alles op als ze nog een beetje warm zijn, dan zijn ze absoluut op hun best.
thuis op nummer 14 - bieten-chocoladebrownie
Gebak – 16 stuks – 30 minuten – +/-40 minuten oventijd – veganistisch – recept uit de Allerhande.
Ingrediënten
2 eetlepels gebroken lijnzaad
500 gram gekookte bietjes (biologisch)
100 gram pure chocolade (biologisch)
75 milliliter olijfolie
120 ml ahornsiroop
100 gram speltbloem (of tarwebloem)
2 theelepels bakpoeder
3 eetlepels cacaopoeder
2 theelepels vanille extract
250 gram plantaardige yoghurt
staafmixer
brownievorm (18 x 28 cm, ingevet)
thuis op nummer 14 - bieten-chocoladebrownie
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng 5 eetlepels met het lijnzaad en laat 5 minuten staan. Schil de bietjes, snijd in stukjes en pureer met de staafmixer. Houd 1 eetlepel bietenpuree apart.
Breek de chocolade in stukjes. Verwarm de olie in de pan, maar laat het niet te heet worden.
Neem de olie van het vuur en laat de chocolade er in smelten. Meng er de ahornsiroop, het lijnzaad en de bietenpuree door.
Zeef de bloem, bakpoeder en cacao boven een ruime kom en meng het bieten-chocolademengsel erdoor. Roer het vanille extract erdoor. Schenk het beslag in de vorm. Bak circa 40 minuten in het midden van de oven.
Neem de brownies uit de oven en laat 5 minuten afkoelen op een rooster. Swirl met een sateprikker de rest van de bietenpuree door de yoghurt. Snijd de brownies in 16 stukken, zeef er nog een beetje cacaopoeder overheen en serveer met de bietenroom.
thuis op nummer 14 - bieten-chocoladebrownie
Bon Appétit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *