kerstkrans

thuis op nummer 14 - kerstkrans

Wat ook heel goed gekleurde kerstboompjes, gepimpte kerstballen of een hert van karton had kunnen zijn. Op mijn Pinterest borden Happy Christmas en Happy Christmas DIY was ik al tijden geleden begonnen met het pinnen van ideeën. Daarnaast verzamel ik al jaren in ‘het archief’ op mijn computer ideeën, allemaal keurig gerangschikt per thema. Komt bij dat het de bedoeling voor dit blog is, dat ik er één ga uitlichten. Jullie begrijpen die keuze was lang niet makkelijk.
Wat overigens niet betekend dat ik niet met die andere diy’s aan de slag ga.. Ik moet alleen nog even kijken waar ik extra tijd vandaan kan halen ;-) 

Het begin.

thuis op nummer 14 - kerstkrans
De basis van deze kerstkrans is een hoepel van kunststof, en een grote bovendien. Wat ook één van de redenen is dat ik hem koos, een groot gebaar zeg maar. Zoals ieder jaar moesten wij de kop uit de kerstboom knippen wat mij dan weer mooi materiaal oplevert om verder te decoreren. Ik zocht de takken uit die niet al te groot waren. Met donker ijzerdraad maakte ik de eerste tak stevig vast aan de hoepel. Het uiteinde een paar keer om het draad draaien om deze netjes weg te werken. Vervolgens is het een kwestie van de takken om de hoepel ‘leggen’ en stevig met ijzerdraad omwinden. In eerste instantie om de takken vast te maken, daarna eenzelfde rondje om de uitsteeksels vast te maken. Het bedekt haast nooit in één keer, hiervoor gebruik je de kleine takjes. Al camoufleert mijn hoepel lekker tussen de takken, voordeeltje mijnerzijds.
thuis op nummer 14 - kerstkrans

Het midden.

thuis op nummer 14 - kerstkrans
De krans is nu al prachtig maar ik ga toch verder met het plan. Het is namelijk de bedoeling dat hij boven de tafel komt te hangen, met lichtjes èn mijn verzameling oude kerstballen. Dat laatste vind ik nog best spannend want ik wil ze na de feestdagen wel weer heel in de doos doen. Maar laat ik geen goden verzoeken! Eerst maar eens de lichtjes erin. Ik heb van die leuke ledlampjes bij de Hema gekocht. Ze werken op batterijen want wij hebben geen stopcontact boven de tafel. Daarom ook gelijk maar extra oplaadbare batterijen meegenomen. Het doosje waar de batterijen in moeten heb ik verstopt tussen de takjes. Vastgemaakt natuurlijk, maar wel zo dat ik makkelijk de batterijen kan verwisselen. Nu de lichtjes om de krans zitten bedenk ik mij dat het wellicht handig is om deze eerst op te hangen. 

De finale.

Waar je de krans mee ophangt is natuurlijk heel persoonlijk, het kan met touw, linten of bijvoorbeeld repen afgescheurd linnen. Ik ga voor het touw, lichtbruin van kleur maar het belangrijkste, heel stevig. Moet er toch niet aan denken dat de hele handel naar beneden komt. Op drie punten aan de krans bevestigd en in mijn geval aan de lamp vastgeknoopt. Een beetje goochelen hoe hoog hij moet komen want de ballen moeten er ook nog onder passen. Als dat naar tevredenheid hangt (ik had serieus de waterpas erbij) is het tijd voor de finale, de ballen mogen erin. Tussen het ophangen door, af en toe een stapje naar achter om het effect te bekijken, tot je tevreden bent. En dat ben ik, meer dan tevreden, ik vind het fantastisch staan! Wat jullie?
thuis op nummer 14 - kerstkrans

Wat gaan jullie maken?

Ik gaf in het begin van dit blog al aan dat het wel mijn bedoeling is om de komende tijd nog meer kerstdiy’s te maken, ideeën genoeg. Daar komt bij dat nog 17 andere bloggers hun creativiteit hebben laten zien, en dat zijn allemaal verschillende diy’s geworden. Dus ben je nog op zoek naar tips en vooral de trucs, kijk dan eens bij Jenny van Huisgeluk voor mooie Scandinavische kerstballen. En wat dacht je van de kerstboompjes van Maruska van Roestompoes of misschien zoek je wel een mooie kaarsenhouder, dan is de diy van Inge van Stijlinge wat je zoekt. Elle van Elleinterieur maakte ook een kerstster, met eetbare inhoud! Zoek je nog originele manieren om je kerstcadeaus in te pakken, moet je de blog van Mirjam van Eengoedverhaal maar eens opzoeken. Zò, jullie hebben wel weer genoeg te doen de komende periode!
thuis op nummer 14 - kerstkrans
thuis op nummer 14 - kerstkrans

12 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

Mooi en sfeervol zo boven de eettafel Gertrud!

5 jaren geleden

Mooi zeg!!✨?staat heel gezellig??

Ilse (by-ik.blogspot.nl)
5 jaren geleden

Wat mooi! Heel sfeervol.
Heel gezellig zo bij jullie aan de eetkamertafel.

5 jaren geleden

Wat heb je dat leuk gedaan! Ik ben je gaan volgen nadat je in de nieuwsbrief stond van Blogbrains :)

5 jaren geleden

Weer zó mooi!! Ik zou de hele dag aan die tafel blijven zitten en puur genieten
Lieve groetjes Antien

Maruska
5 jaren geleden

Wauw suuuuupermooi Gertrud!! Wat hangt hij daar mooi in je keuken, ontzettend knap gedaan!