barkruk

thuis op nummer 14 - barkruk

Het is alweer een jaar geleden dat ik aanwezig was bij de Artifort-fandag in Schijndel. Een hele gezellige dag waar ik mij heerlijk vergaapt heb aan al dat moois in de showroom. Ik werd dan ook heel blij toen ik in het outlet gedeelte tegen een prachtige barkruk ‘aanliep’. Met een mooie oranje stof bekleed ook nog! Ik zag hem al helemaal staan bij ons in de keuken, bij het kookeiland. Mooi detail om een design kruk als tegenhanger te gebruiken in onze ‘boerenwoonkeuken’! Hij was flink afgeprijsd maar om hem nu zomaar mee te nemen zonder zekerheid te hebben of hij zou passen. Dus naar huis ge-appt om de zithoogte op te laten meten. En of de meneer thuis net zo enthousiast over de barkruk was als ik! Beide kon ik positief afvinken waarop ik helemaal blij,
de barkurk achter in de auto heb geladen en richting Wateren ben vertrokken.  

big Apollo

De naam ‘big’ Apollo liet bij mij op dat moment geen belletje rinkelen maar eenmaal thuis bleek al snel dat ik niet alleen de hoogte op had moeten laten meten. Verdikkeme, wat een omvang had deze barkruk. Flink balen want hij zat echt geweldig comfortabel maar het stond, zacht gezegd, voor geen meter. Daar ging mijn mooie idee van het samenvoegen van 2 werelden, Apollo verhuisde richting zolder. Ik was er nog niet aan toe om definitief afscheid van hem te nemen.
En om deze kruk buiten neer te zetten was zeker geen optie! Inmiddels heeft de barkruk een ander thuis gevonden maar wat ging me dat aan het hart.

warm oranje..

Ook die prachtige warme kleur oranje bleef door mijn hoofd spoken, jullie weten dat het één van mijn favoriete kleuren is. Ik heb heel wat kleurstaaltjes in mijn handen gehad voor ik overtuigd was, dat ik DE kleur had gevonden. Eerst maar eens op een krukje testen om te zien of die overtuiging gegrond was, voor ik aan de grote kruk zou beginnen. Mijn zoektocht werd beloond, dit was de kleur! De old skool houten barkruk (nog van de vorige boerderij-eigenaren) moest eraan geloven, oranje ging hij worden. Inmiddels drie lagen verder, nog één keer licht opschuren, voor de laatste laag erop gaat. En het mooie is dat als ik (of een ander gezinslid) de kleur zat ben, er nog drie houten barkrukken op zolder staan!

outdoor

Nu hebben we voor het volgend voorjaar grootse plannen om buiten het terras aan te pakken.
Met een grote tafel, met aan één kant fijn zittende stoelen en aan de andere kant een lange bank.
Ik vind dat zo gezellig staan, vooral met een paar schapenvachten erop. Ideaal lijkt het ons dan ook om een buitenkeuken te realiseren. Dat scheelt heel wat gesjouw met zware pannen etc. vanuit de keuken. Jullie snappen dat onze Cooker hier dan komt te staan en misschien ook wel een soort van barretje. Natuurlijk met speciale barkrukken voor buiten. Deze mogen best een kleurtje maar wel wat ingetogener, de natuur heeft al kleur genoeg. De hemelsblauwe kleur van de Faro barkruk in de webshop van Barkrukoutlet, is bijvoorbeeld zo’n kleur. Daarnaast vind ik het design van deze buiten barkruk ook heel mooi. Maar goed, daar gaan we ons volgend jaar maar eens over buigen.

*dit is een gesponsord blog*

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Maaike
5 jaren geleden

Die staat gaaf!! Moet wel een beetje lachen om je kerstboom, wat een gave tegenhanger maar zo niet bij jou verwacht of stiekem toch wel?

5 jaren geleden

Ik vind deze misschien nog wel mooier!
Zo met dat vachtje en wat een fantastische oranje kleur!