Ge-sprei-d bedje..

thuis op nummer 14 - ge-sprei-d bedje

Sprei (de; v(m); meervoud: spreien)1

  • sierdek van een bed.
  • In de betekenis van ‘dek op bed’ voor het eerst aangetroffen in 1600.
  • een soms kunstig versierd kleed waarmee je een opgemaakt bed afgedekt.

Vinden jullie het woord sprei ook zo heerlijk ouderwets klinken? Niet zo vreemd natuurlijk, nu we weten dat het woord al voorkomt sinds 1600. En sinds kort heeft dan ook bij ons ‘de sprei’ haar intrede gedaan. Dus naast plaid of deken voegen we nu ook sprei aan het rijtje toe. Maar wat voor naam we er ook aan geven, uiteindelijk gaat het erom dat we er lekker warm onder blijven!
Daar ontbreekt het niet aan met deze fijne sprei op ons bed! En jullie zijn het toch met mij eens dat ook hier geldt .. van dekens, plaids of spreien heb je nooit genoeg! Zo kun je fijn afwisselen of ze samen gebruiken, waarbij bijvoorbeeld dan één van de dekens voor een mooi kleuraccent zorgt.

thuis op nummer 14 - ge-sprei-d bedje

Het materiaal

Het is natuurlijk 1 van de belangrijkste taken van een sprei om ons warm te houden. Maar ik weet zeker dat velen van jullie, interieur liefhebbers als we zijn, wel wat meer eisen stellen aan een sprei, deken of plaid. Uiteraard welke kleuren ze te koop zijn en of er iets van versiering of motief op/in zit. Maar persoonlijk kijk ik altijd meteen van wat voor materiaal iets gemaakt is. Als het niet van katoen, linnen (of in de winter van wol) is, komt het ons huis niet in. (Geldt trouwens ook voor kleding) Deze natuurlijke materialen zorgen voor een goede ventilatie en ondertussen blijf je wel lekker warm. Een win-winsituatie, zeg maar! Met dit sprei zit ik wel goed want hij is gemaakt van jersey. Dit is katoen maar in plaats van geweven, zoals dat meestal gebeurd, is het gebreid.

thuis op nummer 14 - ge-sprei-d bedje
thuis op nummer 14 - ge-sprei-d bedje

In de hoofdrol

De sprei die in dit blog een hoofdrol speelt, komt uit de mooie webshop van OokinhetPaars.
Hier vind je een zorgvuldig samengesteld assortiment met plaids, dekens en spreien, met daarnaast ook een ruime keuze aan prachtige kussens. Het merk van ons sprei is van House in Style, wat een Nederlands bedrijf is. Hun doel is op een zo duurzaam mogelijk manier produceren. Wat ook te zien is in het kleurgebruik, altijd rustige tinten die zo uit de natuur lijken te komen.
Er zijn vijf kleuren, het zal jullie niet verbazen dat ik voor de kleur jeans blauw heb gekozen. Ook het formaat is fijn, 150 breed en 240 lang, waardoor hij mooi op ons bed past. Overigens kan dit sprei natuurlijk ook prima op de bank, gezellig als je een filmpje kijkt. En dan kan die thermostaat een standje lager, ben je ook weer milieubewust bezig ;-)

thuis op nummer 14 - ge-sprei-d bedje

Dit blog schreef ik in samenwerking met de webshop OokinhetPaars. Claudia verkoopt kussens, plaids, dekens en spreien van een aantal mooie merken, welke zich kenmerken door kwaliteit en duurzaamheid. Natuurlijk leuk als jullie een kijkje nemen!

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

Ondanks je gemopper toch weer heel mooie foto’s en ook hier een fan van plaids en spreien…wie niet denk ik dan? Geniet van je weekend en het fijne zonnetje!

5 jaren geleden

Hier ook een sprei over het voeteneinde van het bed. Lekkere warme voetjes zo ;-)
Duurzaam is hier ook een belangrijk argument bij de aankoop van “mooie” spullen. Dit sprei ziet er prachtig uit en je kleurkeuze is top!