Bloggersdag van Flexa

thuis op nummer 14 - bloggersdag van Flexa

Vorige week zaterdag (23-03) parkeerde ik, en vele interieurbloggers met mij, rond koffietijd mijn auto in Sassenheim. Keurig op tijd, want ontvangst vanaf 09.45, dus ik wandelde rustig richting plaats van bestemming. Thuis vond ik het nog een goed idee om mijn camera eens niet mee te nemen. Het leek me namelijk best een keer fijn zonder. Lekker mijn handen vrij om bijv. “Zelf aan de slag te gaan met een wel heel gemakkelijk nieuw Flexa product”. Maar van dat goede idee had ik al spijt toen ik het pand zag, waar het Sikkens Experience Center in gevestigd is. Prachtig in Amsterdamse stijl gebouwd, èn dit was alleen nog maar de buitenkant. Dat beloofde veel goeds voor een, ongetwijfeld kleurrijke binnenkant. Naast Flexa’s bloggerdag, werd deze dag ook mijn vuurdoop wat mobiel fotograferen betrof. Want wilde ik foto’s … dan moest dat met mijn mobiel!

aan de slag

Na de koffie met heerlijke muffins of donuts, èn het onvermijdelijke bijkletsen, gingen we op pad om ‘zelf aan de slag te gaan’. In wat volgens mij het enige witte vertrek in dit pand is, stonden rijen tafels klaar. Deze tafels waren ‘gedekt’ met potten met kwasten, rollertjes, afplaktape, schuurpapier en potten met verf. Niet zo maar verf hoor! Nee, wij mochten aan de slag met Flexa’s nieuwste product, mooi makkelijk! Want grondverf en lak in 1! Dus mooi want zonder grondverf, èn makkelijk, want direct en in een keer aan te brengen! Ok, dat was duidelijk maar wat gingen we dan verven. Ook daar was aan gedacht, één wand in het vertrek was een heuse kringloopetalage. Kastjes, tafeltjes, spiegels, lampenvoeten, kaarsenstandaards, rekjes, schalen, dienbladen van alles stond er tussen. Zien jullie het voor je, de run van zo’n 50 dames en heren op al dat spul ..

thuis op nummer 14 - bloggersdag van Flexa
thuis op nummer 14 - bloggersdag van Flexa

mooi makkelijk

Zoals ik al aangaf, verven met mooi makkelijk is verven met grondverf en lak in 1. Alleen even ontvetten, licht opschuren en stofvrij maken en je kunt aan de slag. En het mooie, je kunt deze verf op praktisch alle ondergronden gebruiken. Het opknappen van meubels, deuren & kozijnen, vloeren & trappen en keukenkastjes is nog nooit zo makkelijk geweest. Wat zeg ik daar, keukenkastjes? Uh schat, jij leest dit blog toch ook hè ;-)
Maar eerst mijn gekozen kaarsenstandaard een upgrade geven, mooi olijfgroen is de kleur geworden. Ook aan beschermkleding is gedacht, gelukkig hebben we allemaal zo’n charmant jasje aan, ha ha. Reuze gezellig ook, verven met zo’n grote groep. Na een uurtje een kloddertje roze hier en daar, zat het creatief schilderen er weer op. En vertrekken we naar de volgende prachtige ruimte.

thuis op nummer 14 - bloggersdag van Flexa

wist je dat?

  • Van alle 54 Flexa Creations kleuren, Flexa kleurtesters beschikbaar zijn?
  • De Colourfutures sinds 2004 bestaat, en dat de voorganger de Colour Enveloppe is geweest?
  • Pure by Flexa Colorlab exclusief te koop is bij meer dan 300 verfspeciaalzaken in Nederland?
thuis op nummer 14 - bloggersdag van Flexa

Flexa’s kleurentrendsonderzoek

thuis op nummer 14 - bloggersdag van Flexa

Heleen (van Gent, creatief directeur van het ColorLab) verteld ons over het verhaal achter het kleurentrendsonderzoek, de ColourFutures. De prachtige jaarlijkse uitgave van dit kleurenmagazine. Met de bekendmaking van de kleur van het jaar 2019, spiced honey schreef ik daar een blog over. Want zoals de meesten van jullie inmiddels weten, werd onze boerderij voor 1 van de kleurstijlen gebruikt. Ook deze bloggersdag kwam ik prints tegen met oa de muur in onze keuken en onze slaapkamer. Dat blijft speciaal, kan ik jullie vertellen.
Na Heleen was het aan Odet (van Winsen, PR Manager) om te vertellen over ‘Bloggers & Flexa:
hoe werkt dat?’ Altijd interessant te horen hoe een bedrijf daar tegenaan kijkt. Daarna was het tijd voor een heerlijke lunch, overal was aan gedacht, voor mij dus broodjes zonder komkommer erop. Super!

thuis op nummer 14 - bloggersdag van Flexa

middag activiteiten

thuis op nummer 14 - bloggersdag van Flexa

Na de lunch stonden er diverse activiteiten op het programma van elk 30 minuten. Waaronder een museumtoer, kleurshoppen en hoe het zit met kinderen & kleur door kleurdeskundige Stephanie Kraneveld. Ik heb echt genoten van de museumtoer, wat een mooie geschiedenis en wat een prachtige spullen/items zijn er verzameld. Tijdens het kleurshoppen, onder leiding van Marieke van der Bruggen, kregen we een mooie tas (goodiebag) overhandigd. Handig om o.a. de bij elkaar gezochte kleurtesters, kleurwaaier of het Colour Futures Magazine 2019 in te doen.

thuis op nummer 14 - bloggersdag van Flexa
thuis op nummer 14 - bloggersdag van Flexa
thuis op nummer 14 - bloggersdag van Flexa
thuis op nummer 14 - bloggersdag van Flexa

Hierna was het al weer tijd voor de afsluiting met borrel, de dag was voorbij gevlogen. Met mijn geschilderde kaarsenstandaard in de tas, ging ik weer op weg naar Drenthe. Dank je wel Flexa voor deze dag, het was perfect georganiseerd en erg leuk om zoveel mensen weer gesproken te hebben.
See you next time.

ps foto (‘s) van mijn, met mooi makkelijk geschilderde, kaarsenstandaard houden jullie nog tegoed hoor!

11 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Maruska
5 jaren geleden

Wat was het een leuke dag hè, heb er ook zo van genoten! Leuke blog heb je geschreven, mooie foto’s ook weer en dat nog wel met je telefoon!

5 jaren geleden

Wat tof en gezellig zo te horen!

5 jaren geleden

Heerlijke dag dus. En die kratten met testers: Odet, zo’n krat wil ik ? bedankt voor je blog, Gertrud ?

5 jaren geleden

Leuke post! Hier ook een wordt vervolgd van mijn DIY project, nog even op zoek naar matching lampensnoer. ;)

Ilse (by-ik.blogspot.nl)
5 jaren geleden

Klinkt als en heel gezellige, inspirerende dag. Leuk!

Ilse (by-ik.blogspot.nl)
5 jaren geleden

en = een