Bloeiend Arboretum

thuis op nummer 14 - bloeiend Arboretum

Lente in Twente!

thuis op nummer 14 - bloeiend Arboretum
Links de gewone Margriet
Rechts de blauw/paarse Lupines
thuis op nummer 14 - bloeiend Arboretum
Zuring en Boterbloemen
thuis op nummer 14 - bloeiend Arboretum
Links de rode Paardenkastanje
Rechts de witte Paardenkastanje

Afgelopen zaterdag was ik op uitnodiging van Katja (Dailygreeninspiration) en Simone (Natuurmonumenten Arboretum Poort Bulten) weer te vinden in het prachtige Arboretum in de Lutte. Met als doel een bloeiend Arboretum nog verder in bloei zetten op Instagram.
Samen met nog 11 andere fotografen/instagrammers de wilde bloemen in de schijnwerpers  zetten. Natuurlijk was ook gids Marian Oude Tijdhof weer van de partij om ons op al het moois te wijzen. En wat hebben we weer veel gezien!

Nu begon ik heel enthousiast met het fotograferen van de naambordjes. Leek me wel handig voor als ik met het blog bezig zou gaan. Maar ergens gedurende de wandeling …. Jullie snappen het hè, dus als jullie weten om wat voor bloem het gaat! Ik hoor het graag. 

thuis op nummer 14 - bloeiend Arboretum
Esdoorn met prachtige roze zaden
thuis op nummer 14 - bloeiend Arboretum
thuis op nummer 14 - bloeiend Arboretum
de Hengel
thuis op nummer 14 - bloeiend Arboretum
Links Koekoeksbloem
Rechts een gevlekte Orchis
thuis op nummer 14 - bloeiend Arboretum
zeldzame Orchidee…

maak plaats voor wilde bloemen

Wat is er nu leuker voor kinderen om mama, papa of opa en oma een eigen geplukt bosje bloemen te geven. En ook nog zo uit de berm of langs de rand van een weiland. En niet alleen voor de kinderen is het een stuk leuker om kleurrijke bermen etc. te zien. Ook de wilde bijen, vlinders, insecten en veel vogels worden hier blij van. Hoe ‘eenvoudig’ is het nu om ons steentje hieraan bij te dragen. Want via Natuurmonumenten kun je een gratis wilde bloemen TOOLKIT aanvragen.
Hier zit een zakje zaad met o.a. grote klaproos, korenbloem, echte kamille en groot kaasjeskruid (en nog 10 andere soorten) in. Daarnaast ook een namenkaart welke bloem wat is en tips voor het zaaien. Waar wilde bloemen zijn, zijn insecten. Waar wilde bloemen zijn, is natuur.
Zaai je eigen mini-natuur!

thuis op nummer 14 - bloeiend Arboretum
Jonge musjes, zo klein dat de stengel niet eens ombuigt als het musje eraan hangt
thuis op nummer 14 - bloeiend Arboretum
thuis op nummer 14 - bloeiend Arboretum
Zie die prachtige kleuren!
thuis op nummer 14 - bloeiend Arboretum
Salomonszegel met een bezoeker
thuis op nummer 14 - bloeiend Arboretum
Het geoefende oog van gids Marianne spot een mooi stukje natuur aan de waterkant,
de laatste vervelling, van larve naar volwassen libel
thuis op nummer 14 - bloeiend Arboretum
Links een prachtige lelie
Rechts een net zo mooie gele lis

TIP!

Voor bijvoorbeeld aankomend Hemelvaart, breng het Arboretum een bezoek en zie zelf hoe prachtig alles in bloei staat. Hoe de insecten zich te goed doen aan al die prachtige wilde bloemen. En wie weet springt, net zoals bij ons, spontaan een ree uit de bosjes..
Kun je daarna bijkomen in Schenkerij PoortBulten … voor een kop koffie of thee met een heerlijk stuk appeltaart en wat dacht je van een grote punt cheesecake of worteltaart. Lunchen kun je hier natuurlijk ook of als je later op de dag bent een mooi samengesteld plankje met borrelhapjes en een goed glas rode wijn!
Check voor je op pad gaat altijd de openingstijden op de site!

thuis op nummer 14 - bloeiend Arboretum
knal oranje Azalea
thuis op nummer 14 - bloeiend Arboretum
Links de grootbloemige Kornoelje
Rechts de Japanse Kornoelje
thuis op nummer 14 - bloeiend Arboretum
Links de purper Magnolia
Rechts de witte Magnolia
thuis op nummer 14 - bloeiend Arboretum
Links de Dwergmispel
Rechts de mooie paarse bloemen van de Specerijstruik

Nogmaals dank jullie wel Katja en Simone, voor het organiseren van deze instameet met aansluitende lunch. Leuk om ‘oude’ bekenden weer te zien/spreken en nieuwe natuurliefhebbers te ontmoeten. Ik heb er weer van genoten. En dat er maar veel TOOLKITS aangevraagd worden zodat we op steeds meer plaatsen van wilde bloemen èn alle insecten die daar weer op af komen, kunnen genieten.

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

Wat is de natuur toch mooi hè!!!