Monchoutaart

thuis op nummer 14 - monchoutaart

traktatie

Monchoutaart en mijn verjaardag (in februari) zijn al jarenlang ‘a match made in heaven’. Niet in de laatste plaats omdat mijn collega’s (toen ik nog buitenshuis werkte) verwachten dat ik deze zou maken. Om hem natuurlijk mee naar kantoor te nemen als traktatie. Maar ook bij het thuis vieren van mijn verjaardag, kon èn kan de visite er steevast op rekenen dat er monchoutaart bij staat. Naast bijvoorbeeld een appeltaart of cheesecake ;-) 

hoe maak je hem? 

ingrediënten:

1 pak bastogne koeken
ruim 1/2 pakje roomboter
1/4 lt slagroom
100 gram witte basterdsuiker
200 gram monchou
1 zakje klopvast
verse vruchten naar keuze, onze voorkeur aardbeien en blauwe bessen!
ingevette springvorm

thuis op nummer 14 - monchoutaart
bereiden:
 
Bastogne’s heel fijnmaken, de roomboter smelten en dit door elkaar roeren. In de vorm storten en met de bolle kant van een lepel aandrukken. Tijdelijk in de koelkast parkeren.

De monchou met de basterdsuiker met een vork door elkaar roeren. Zorg dat alle klontjes weggewerkt zijn want die zie je anders in het uiteindelijke resultaat terug. De Slagroom met de klopvast stevig kloppen. Het monchou-mengsel hier door heen mengen en ook in de springvorm doen. De bovenkant mooi gladstrijken.

Na ongeveer 3,5 uur is hij stevig genoeg. De rand losmaken gaat het best met een warm gemaakt mes. Nu rest alleen nog de topping, of wel het fruit naar keuze. 
 
Tip, wacht met de vruchten op de taart te doen tot vlak voor het serveren, dan blijft het monchou-mengsel mooi glad en stevig.
thuis op nummer 14 - monchoutaart

Bon Appétit …

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4 jaren geleden

Nog van harte gefeliciteerd Gertrud!!!!
Het is m’n lievelingstaart die hier ook iedere keer gemaakt wordt voor m’n verjaardag :-)