Keuken metamorfose

thuis op nummer 14 - keuken metamorfose

Afgelopen maand stond de hele boerderij op de kop, overal zag je ‘antispat’-lakens, verfblikken en emmers met saus. Na 4 jaar – ja echt, we wonen hier alweer 4 jaar – vond ik het wel weer tijd om te schilderen en sauzen. Maar na 3 weken kwast en/of roller in de hand te hebben gehad, had ik een week nodig om bij te komen. Poeh, was weer even een wake up call dat ik geen jonge blom meer ben, ha ha. Al heeft het misschien ook wel te maken met het tempo wat ik mezelf opleg. Hoe dan ook, met alles wat nu al klaar is ben ik zo blij! Om te beginnen laat ik in dit blog de vernieuwde keuken zien. Want door ‘alleen maar’ de keukenkasten te schilderen lijkt het nu of we een hele nieuwe keuken hebben gekregen.kastenwand - kookeilandthuis op nummer 14 - keuken metamorfose

Doe ik het of doe ik het niet?

Het duurde namelijk even voor ik daadwerkelijk met de roller over de kastdeuren heen durfde te gaan. Zelfs nadat ik alles al had afgeplakt en/of verwijderd, heb ik een tijd staan dubben. Het zou nogal een verschil geven, nietwaar?! En ook al irriteerde ik me al tijden mateloos aan de drukte van de tekeningen in het hout. Het was vooral de gelige gloed die ik er negen van tien keer overheen zag, die me die eerste veeg ‘lush grey’ uit de Pure lijn van Flexa deed zetten. Deze ‘lush grey’ komt jullie wellicht bekend voor. Niet zo gek want dit is de kleur die we vorig zomer op de plankenwand in de kamer schilderen. Daar schreef ik toen dit blog over. Weten jullie nog hoe blij ik (en de rest van het gezin) daar mee was?!
kookeiland

Eenheid creëren.

Met dat in mijn achterhoofd bracht ik voorzichtig mijn idee om de keukenkasten in dezelfde kleur te schilderen. Zodat we op deze manier ook meer eenheid tussen de beide vertrekken zouden creëren. Om een idee van het eindresultaat te geven had ik via de Flexa visualizer app wat voorbeelden gemaakt. Zo kon ik mooi verschillende kleuren laten zien, ook al zou het ‘lush grey” worden. We hadden namelijk van die klus in de kamer nog behoorlijk wat grondlak en verf over. Zonde om daar niks mee te doen. En jullie geloven het niet, maar na het schilderen van zowel de buiten- als de binnenkant van de keukendeuren was er nog verf over. Benieuwd wat jullie van deze metamorfose vinden? Ik vind het in ieder geval geweldig geworden, de kleuren en bloemen komen prachtig uit tegen de donker grijze keukenkasten.
thuis op nummer 14 - keuken metamorfose

Design en DIY

Ik verkocht een aantal spullen via Marktplaats en met de opbrengst daarvan kocht ik o.a. deze te gekke Revolver barkruk van Hay. In een mooie zacht grijze kleur en met precies de juiste hoogte voor onder de bar van het kookeiland. Hij is ook nog eens heel handig d.m.v. het draaimechanisme in het onderstel.
Ben er heel blij mee en hij staat geweldig, al zeg ik het zelf!
bar aan kookeiland

Oranje kleur..

Daarnaast ‘moest’ er natuurlijk ook wat kleur toegevoegd worden en het zal jullie niet verbazen dat de keuze op oranje viel. De houten spijlen stoel die al enige tijd aan tafel staat, èn we van mijn ouders kregen, kwam niet alleen. Ook de variant zonder armleuning verhuisde naar onze boerderij, al heeft deze spijlenstoel sinds vorige week een oranje jasje aan.

bloemen en oranje geschilderde spijlenstoel
Kaarsenhouders – diy..

Ongetwijfeld zagen jullie ze al op tafel staan? In hun vorige leven luisterden ze naar de naam  gootsteenontstoppers! Maar na een afspraakje met mijn spuitbussen hebben ze een nieuwe naam, kaarsenhouders! Fijne kleuren nietwaar?! En de prachtige handgemaakte, dip & dye kaarsen van Mo Man Tai lijken er voor gemaakt. Kan ik zo blij van worden.
Rest alleen nog het schuren van de bovenkant van de tafel, deze gaat terug naar de originele eik kleur.
Oh, en de lamp boven de tafel verhuist naar die loshangende draden bij het kookeiland ;-) Wat betekend dat er boven de tafel een nieuwe komt maar deze had helaas wat vertraging. Wordt vervolgd dus!.
woonkeuken
De ‘lush grey’ van de Pure by Flexa lijn, welke ik voor deze keukenmetamorfose gebruikte, kreeg ik vorig jaar toegestuurd. Nogmaals dank voor de fijne samenwerking!

12 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4 jaren geleden

Dat is wel lef hebben hoor. Dat je het aandurfde………
Het resultaat is wel prachtig!

4 jaren geleden

Dappere dodo! Ik moest even zoeken naar een “ervoor” foto en ik snap je voor wat betreft de nerven. Ik ben zelf meer een blond hout meisje, maar het is inderdaad heel mooi geworden. Chapeau! Hier nog bezig met het trap-project… :)

4 jaren geleden

Wat supermooi en wat ook een klus Gertrud! Maar alle eer van je werk!

Janneke
4 jaren geleden

Zo waanzinnig mooi Gertrud. Met recht een metamorfose!

Yvonne glas
4 jaren geleden

Wauw wat ben je bezig geweest Gertrud , wat een klus , maar het resultaat mag er zijn wauw !

4 jaren geleden

Alles, maar dan ook echt alles is mooi!! En die kaarsenstandaards geniaal… die ga ik een keertje kopiëren denk ik… fijn weekend en geniet van je mooie keuken!