Slaapkamer voor een jong volwassene.

thuis op nummer 14 - slaapkamer voor een jong volwassene..

Zoals ik in het vorige blog al aangaf, we wonen hier dit jaar alweer 4 jaar. En in die 4 jaar is Stijn zijn kamer, onlangs voor de 3de keer onder handen genomen. Van studieproof naar tienerkamer 2.0 en dan nu deze slaapkamer voor een jong volwassene! Hier kan hij de komende jaren wel mee vooruit. Het is een fijne, lichte slaapkamer geworden en van alle gemakken voorzien. Jullie weten misschien nog – en anders is het terug te lezen/zien in bovenstaande blogs – dat op de balken bij Stijn nog de donkerbruine kleur zat. In tegenstelling tot de balken bij Quint op de kamer. Al vrij snel wist ik weer waarom ik dat bij Stijn toen ook niet gelijk gedaan had. Want 1 laag verf was bij lange na niet genoeg om dat bruine weg te krijgen. Helaas voor mij, niet het snelle klusje waar ik op gehoopt had.
radiatorombouw #diy , blauwe wand #lushindigo , wanddecoratie en de witgeschilderde balken

radiatorombouw

Al met al ben ik zeker 3 dagen zoet geweest met schilderen want niet alleen de donkere balken verdwenen, ook de grijze muur is verleden tijd. Deze mooie blauw kleur past veel beter bij de kamer èn bij Stijn. En ook bij het lichte hout van de radiatorombouw, deze heeft Johan in elkaar geknutseld. Het voorbeeld hiervan staat al een dik jaar elders in huis, dat blog hebben jullie nog tegoed. Ben hier heel blij mee, alleen al omdat eindelijk die lelijke radiator uit het zicht is. Maar hoe handig is hij ook om de televisie en spelcomputer op te zetten, om maar niet te spreken over al die andere spullen! Niet verkeerd om zo vanuit bed te gamen e.o. series kijken.
zijaanzicht witgeschilderde balken en het nieuwe bed

geen twijfelaar meer

Want ja, zijn bed is ook nieuw en dat was geen overbodige luxe hoor! Ook al had hij er geen salto op gemaakt (ga ik vanuit), zijn verlengde twijfelaar had al een paar maand de geest gegeven. En met je matras op de grond slapen geeft maar even dat leuke vakantiegevoel, daarna gaat je rug gewoon zeer doen. Alles nieuw dus, breeduit en overdwars kan er nu weer gelegen worden. Met handige lades voor zijn kleding, sportspullen, weekendtas en dekbed + overtrek. Het oude kastje waar voorheen Stijn zijn kleding in ging heeft plaatsgemaakt voor het te gekke kledingrek van Brabantia. Linn past precies op dat plekje voor de trap, perfect voor kleding wat (uit)gehangen moet worden. In de bijpassende mand liggen o.a. sportschoenen. Bijkomend voordeel, ik hoef niet meer over de balken te klimmen, als ik de schone was opberg.
kledinghangrek Linn van Brabantia
studeerplek en kledinghangrek Linn van Brabantia

tof wandje.. 1

Op de blauwe wand hangen allemaal toffe spullen, nieuwe maar ook die al heel wat jaartjes meegaan. Het prachtige schilderij heeft Stijn in 2004 van zijn opa & oma gekregen, hij was hier 2 jaar oud. Op het glasplaatje in geel en paars zie je ook Stijn, dit heeft hij zelf gemaakt op de RSG.
De meeste van zijn 16 jaar heeft hij in Steenwijk gewoond. Dat hij dan ook voor deze stad koos om hem op een poster af te laten drukken, kwam voor mij niet als een verrassing. De poster past perfect bij hem, gek als hij is op aardrijkskunde. De wereldbollen staan dan ook al jaren op zijn kamer. De toffe poster met de letter S lijkt me geen uitleg nodig te hebben! Net zoals ‘one of a kind’, geen moment getwijfeld toen ik deze bij Laif&Nuver zag hangen.
decoratieve wand

tof wandje.. 2

De 2 favoriete sporten van Stijn zijn hockey en voetbal. Het houten voetbalspel was vroeger van Johan en de beide hockeyballen wachten tot de zomerstop weer voorbij is. Toen ik deze prachtige vintage kippenschoolplaat zag kon ik het niet laten om hem te bestellen. Iedereen die Stijn kent weet van zijn ‘klik’ met kippen. Dus ook de (kippen)storytiles past hier prima. Het blauw wat nu op de kurkenwand zit, heb ik hier vanaf gehaald. Wat overigens de kleur Lush Indigo van de Pure lijn van Flexa is. Het StarWars schip matcht mooi met de andere oranje items en herinnert aan heel wat (gezamenlijke) bouwuren.
blauwe wand #lushindigo, witgeschilderde balken en het nieuwe bed

En zo is er weer een project afgehandeld, nog mooier dan ik in gedachten had maar nog veel belangrijker ( ja echt!) is het feit dat Stijn er heel blij mee is. Maar we zijn er nog niet hoor, en hoe handig, de komende 3 weken hebben we vakantie… ;-)

De volgende bedrijven wil ik graag bedanken voor de fijne samenwerking.
Het mooie blauw ‘Lush Indigo’ kreeg ik toegestuurd door Flexa
Het te gekke en vooral ook handige kledingrek ‘Linn’ door Brabantia
De stedenposter van Steenwijk, kwam van Printmijnstad
En de toffe poster met de letter S stuurde Martine van Via Martine op.

 

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4 jaren geleden

Wat een mooie, toffe en stoere slaapkamer. Kan me heel goed voorstellen dat Stijn er blij mee is.

Ilse (by-ik.blogspot.nl)
4 jaren geleden

Gave slaapkamer.
Vooral met al die persoonlijke items!