Blauwe-bessencheesecake! Crunchy, romig en fris.

Overheerlijke blauwe-bessencheesecake! Crunchy, romig en fris.

Woensdag, de elfde september was het weer tijd voor een feestje, Quint werd namelijk 23 jaar!
Met een beetje smokkelen is dat gewoon de helft van mijn eigen leeftijd. Niet dat ik daar mee bezig ben hoor, zeker niet. Meestal voel (en gedraag ;-)) ik me nog als een 25-jarige! Heerlijk toch. Wat mij betreft is ieder jaar wat erbij komt gewoon hartstikke fijn. Vier het leven, en geniet ervan. Daarom vierden we dit feestje natuurlijk ook met taart. En deze heeft alles wat een taart ‘moet’ hebben.
Een crunchy bodem, romige vulling en een frisse topping. Met als finishing touch, een handvol verse blauwe bessen. Echt zo goed! Machtig maar goed!

Ingrediënten

Het recept zat in mijn verzamelmap maar ik ben er vrij zeker van dat het origineel uit een Allerhande komt. Hoe dan ook, voor deze cheesecake ben je de volgende ingrediënten nodig.
– 150 gram volkoren biscuits. Nu houd ik zelf van een wat dikkere bodem dus ik gebruikte 300 gram. En in plaats van de volkoren biscuits kocht ik digestive koekjes.
– 70 gram gezouten roomboter. Tja… ook hier dus het dubbele afwegen.
– 200 gram (riet) suiker.
– 100 gram melkchocolade. Jazeker, ook hier gebruikte ik het dubbele.
– 400 gram roomkaas.
– 200 gram volle Franse kwark.
– 3 (biologische) eieren.
– 1 limoen, uitgeperst.
– 150 gram blauwe bessen en nog een handvol voor de garnering.
Daarnaast gebruik je een springvorm van 22 centimeter, bakpapier en een keukenmachine.
Overheerlijke blauwe-bessencheesecake! Hij is crunchy, romig en fris.

Aan de slag, stap 1 en 2

Stap 1:
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Vervolgens verkruimel je de biscuits in de keukenmachine (met een deegroller werkt ook prima). Je smelt de boter op laag vuur in een steelpan. Als dit gesmolten is voeg je 25 gram suiker toe en mengt het door de koekkruimels. Dit mengsel verdeel je over de bodem van de springvorm. Om een mooie gladde bovenkant te krijgen gebruik je de bolle kant van een lepel.
Stap 2:
De chocolade smelt je ‘au bain-marie’. Wat betekend dat de chocolade niet direct in een pannetje op het vuur gesmolten wordt. Maar door een kom/pan in een pan met heet water te hangen. Hiervoor breek je de chocolade in stukjes en zorg ervoor dat het pannetje het water niet raakt. Als de chocolade gesmolten is, verdeel je het egaal over de koekjesbodem.
Overheerlijke blauwe-bessencheesecake! Crunchy, romig en fris. Machtig maar heerlijk.

Aan de slag, stap 3 en 4

Stap 3:
Nu kun je de oven voorverwarmen tot 175 graden. Meng de roomkaas met de kwark en de rest van de suiker. Hier voeg je een voor een de eieren aan toe, en je blijft kloppen tot de suiker is opgelost. Meng het limoensap èn de blauwe bessen door het kwarkmengsel en schep dit in de springvorm. Bak de taart circa 40 minuten in het midden van de oven.
Stap 4:
Dan draai je de oven terug naar 100 graden en laat de taart er nog circa 20 minuten in staan. Controleer of de taart stevig is, dit doe je door er voorzichtig op te drukken. Als hij nog te zacht is, laat je hem nog even in de uitgeschakelde oven staan. Vervolgens moet de taart, buiten de oven, in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Waarna hij nog minimaal 1 uur in de koelkast verder moet afkoelen.

Finishing touch

Dat is natuurlijk dat handje vol blauwe bessen, waar je de taart mee garneert. Waarna er een overheerlijke blauwe-bessencheesecake op tafel staat. En als je met je eerste hap de crunchy bodem, die romige vulling en de frisse topping proeft. Dan weet je, al dat wachten was het meer dan waard.
Neem maar een hapje van deze zalige blauwe-bessencheesecake!
Bon Appétit …

psje, Heb je de smaak van het bakken te pakken, probeer dan ook mijn Monchoutaart eens!

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4 jaren geleden

Het ziet er echt heerlijk uit!