Vakkenkast in een nieuw jasje..

Vakkenkast in een nieuw jasje..

Maar niet alleen de kast, ik nam ook gelijk de muur mee! En alles met dezelfde kleur als waar ik vorig zomer de plankenwand in de kamer mee heb geschilderd. Waarna vervolgens onze keukenkasten een metamorfose kregen. Ik kan wel zeggen dat ik een echte fan ben hoe de kleur ‘lush grey’ uitpakt op onze muren/kasten. Deze antraciete kleur uit de PURE lijn van Flexa mag dan een koele kleur zijn, hij voegt bij ons zoveel warmte toe. Voordat de keukenkasten hun metamorfose kregen, opperde ik al hoe tof het zou zijn om de vakkenkast ook te verven. Over de muur zweeg ik nog maar even.. Maar ik wist al dat ik deze ook mee zou nemen. Het geeft zoveel rust nu dezelfde kleur in de hoek doorloopt. En wat ik in mijn ‘keuken metamorfose’ blog al aangaf, hoe de kleur lush grey de keuken en kamer met elkaar verbindt.

Alles lijkt wel meer te ‘spreken’.

Naast dit donkergrijs zie je overal in onze boerderij ook de kleuren blauw, oranje en groen terug. Ook zeker roze maar behalve in de bloemen, zul je deze kleur voornamelijk in mijn werkkamer vinden. Door het schilderen van de muur en de vakkenkast, vind ik de kleuren zoveel mooier uitkomen. Alles lijkt wel meer te ‘spreken’. De kleuren spatten bij wijze van spreken uit de kast en van de muur. Dit had ik in de keuken natuurlijk ook al ervaren. Hoe prachtig de bloemen uitkomen tegenover de donkere kasten. Misschien zagen jullie het al, in de vakkenkast is één vakje niet grijs geschilderd. Vond ik wel een leuk grapje. Klein linkje naar de werkplek van Johan erachter, deze is (nu nog ;-)) van hetzelfde lichte hout.
close up vakkenkast in een nieuw jasje..

Verzamelingen..

De vakkenkast is een mooi podium voor spullen die we graag zien. En een aantal vakken veranderen dan ook niet snel, hier staan een aantal van onze verzamelingen. Mijn Suske&Wiske’s zie je niet over het hoofd, volgens mij heb ik de eerste al van voor mijn tiende jaar. De beeldjes heb ik ooit via de AH gespaard, en ben er zuinig op. Tijdschriften (weggooien is zoo zonde) en interieur boeken ontbreken (natuurlijk) ook niet. De mooie vogels (Draaj) van verschillende soorten hout hebben een vaste plek in de kast. Al ben ik sinds kort groot fan van een kleurrijke zwerm vol karakter. Deze prachtige glazen vogels in de mooiste kleuren staan sinds mijn vorige blog hoog op mijn verlanglijstje. De porseleinen konijntjes, beter bekend als Cuniculus, hebben ook een vast vakje. Eén konijn zit op een mini-design stoel, deze verzameling groeit helaas niet zo snel..

Vazen en bloemen wisselen elkaar regelmatig af. Al staat de mooie roze vaas van Hella Jongerius al enige tijd in dit vak. Het dahlia seizoen zit er sinds deze week definitief op, dit is dus de laatste foto met dahlia’s uit mijn eigen pluktuintje. Wat trouwens ook al een aardige verzameling aan het worden is. Wat een kleurenpracht was het weer dit jaar!
Vakkenkast in een nieuw jasje..

Met een knipoog naar vroeger..

Vier jaar geleden vonden we op zolder een aantal achtergelaten schilderijen. Waaronder deze van een schilderachtig tafereel van het boerenleven. Er zat een degelijke lijst omheen, maar na deze verwijderd te hebben paste hij perfect op dit stukje muur. Het melkmeisje past daar natuurlijk ook geweldig bij, net zoals het Delftsblauwe bord. Ik bedenk me nu dat het alweer een jaar geleden is dat ik hem bij de kringloop vond. Het is de Herfstversie, en meer heb ik er nog niet gevonden. Na een fijne zomerse dag kreeg ik (en de rest van het gezelschap) deze prachtige quote ‘Later is Nu’ in het goud gedrukt. Op de IG-pagina van Patrice Aarts kom je via een link bij haar Etsy-shop. Ik ben niet van één stijl maar rommel een beetje tot ik tevreden ben. Old Skool rotan, knalblauw metaal en een houten melkkrukje, als knipoog naar vroeger. Daar houd ik van.
muur met een knipoog..

Hoe mooi social media kan zijn, bewijst de witte porseleinen vaas die daar staat te stralen. Nogmaals dank je wel Marlous.! Dat gezegd hebbende.. Een boerderij zonder boerenzwaluwen kan natuurlijk niet. Althans, inmiddels zijn ze alweer naar warmere oorden vertrokken. Dus tot hun terugkeer geniet ik van deze papieren versies in mobile vorm. Zo mooi hoe ze vliegen in het boerenlandschap ..

 

 

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4 jaren geleden

Oeh wat stoer en wat mooi geworden! Ik ben meer van het blonde hout en had het niet over mijn hart verkregen om het donker of überhaupt te schilderen, maar het is prachtig geworden. Chapeau! xxx

4 jaren geleden

wat is je kast mooi geworden zeg! ik vond het andere ook mooi maar snap dat je daar op een gegeven moment een beetje op uitgekeken was ;-)
Even eens als jullie keuken, plaatje! Jullie vorige huis was ook leuk zeg, blogde je toen al?
Al met al lekker bezig Gertrud, wat een werk :-)

Groetjes,

Stephanie

Henneke
4 jaren geleden

Wat een metamorfose! En lef ook weer! Je hebt nu al ervaring in hoe het gaat worden in de voorgaande grote projecten dus dan Is de stap waarschijnlijk iets kleiner.

Hoe kan het dat je de nerf er nog doorheen ziet? Wat ik juist erg mooi vind. Het is toch geen soort beits?

4 jaren geleden

De perfecte kast voor zulke toffe verzamelingen!!!!