Een keuken als geen ander..

Dat is toch eigenlijk wat je wilt, als je het geluk hebt om een nieuwe keuken uit te zoeken.
Een keuken die zich onderscheidt door materiaalgebruik, kleur en opstelling. Waarbij je met eigen spullen dat persoonlijke tintje eraan kan geven. Ik kan jullie vertellen dat ik daar, met het in gebruik nemen van mijn eerste keuken, totaal niet mee bezig was. Nu was dat ook niet meer dan een aanrechtblad met kasten eronder en erboven. En als ik me het goed herinner met een los fornuis op de koelkast. Absoluut niet woonmagazine proof! Gedurende de periode dat ik daar woonde veranderde er wel het een en ander. De kastdeuren kregen een laagje verf, er werd een muurtje gesaust en een plank opgehangen.

Als klap op de vuurpijl won ik mijn eerste grote prijs bij het oplossen van een puzzel, volgens mij bij de Libelle. Mijn prijs was een Candy Trio, een te gek apparaat met een fornuis, oven en een vaatwasser ineen. Hoe gaaf was dat. Daar kreeg de keuken gelijk een upgrade van, ha ha.

Ook in het volgende huis zat al een keuken. Wel een stuk moderner en vrij nieuw maar ook weer geplaatst aan één wand. Daarna verhuisde ik naar een woning die een stuk kleiner was. Hier zat een vieze, oude keuken in, gelukkig kon ik met hulp van mijn ouders een nieuwe uitzoeken. Dat was nog een hele uitdaging, in een onhandige ruimte kasten én apparatuur een goede plek geven. Wat lukte en hartstikke leuk was om te doen, maar een keuken die eruit sprong was het niet. Helaas heb ik geen foto’s van bovengenoemde keukens, toch wel jammer als je zo aan het terugkijken bent.
keuken na onze verbouwing van de boerderij

Hoe je smaak met de jaren verandert.

Dat veranderde toen we onze woning in Steenwijk kochten. Hier zat wel een keuken in maar totaal niet onze smaak. We hadden onze zinnen gezet op een keuken in een landelijk sfeertje. Aangezien de woning eruit zag als een blok beton, mocht er wel een warme en landelijke touch in komen. Modern landelijk, zeg maar. Dat lukte, we tikten een showroom model op de kop. Wel moesten we hem er zelf uit halen, wat prima ging. Het plaatsen hebben we laten doen want dat is toch vakwerk. Helemaal omdat de keuken bij ons in een andere opstelling terug kwam, wat allemaal precies paste. Ook zat er een afzuigkap bij maar na de zoveelste onzachte aanraking met mijn hoofd, mocht deze ergens anders zijn best gaan doen. Van deze keuken hebben we jarenlang veel plezier gehad.

Want vervolgens kwam de boerderij op ons pad, waar we flink onze klushanden uit de mouwen moesten steken. Hier konden we ons helemaal uitleven en bedenken hoe en wat we graag zouden willen in onze woonkeuken to be. Hoe je smaak met de jaren verandert is wel grappig, als je zo terugkijkt. Wat nog helemaal niet zoveel lange jaren hoeft te zijn want zoals jullie weten heeft onze keuken onlangs een metamorfose ondergaan. Van blank hout naar antraciet grijs, waar we heel blij mee zijn. Maar als je diep in mijn hart kijkt zou ik het geweldig vinden om hier ooit aan een strak landelijke eiken keuken te kokkerellen. Het liefst met zo’n geweldige mooie aga-cooker erbij natuurlijk. We hebben al een mooie eiken tafel om het plaatje compleet te maken.

Ik droom nog even verder…!
woonkeuken zoals hij nu is, kasten geschilderd en luiken voor de ramen.
Dit is een gesponsord blog.